Amenajarea gradinii

#paturi pentru gradina #amenajarea gradinii

6 paturi tip leagan, perfecte pentru gradina

Gradina sau veranda deschisa sunt perfecte pentru un balansoar, sau un pat tip leagan. Este minunat sa te poti bucura de aerul curat al diminetii, de zumzetul gazelor, de ciripitul pasarilor sau chiar de ropotul ploii, savurand o cafea sau o bautura racoritoare dintr-un balansoar sau un pat tip leagan. Pentru multi, ideea de relaxare si vacanta este completata de posibilitatea de a savura momentul in care se vor legana intr-un balansoar in linistea unei gradini magnifice, sau pe o veranda cu vedere la mare.

Ideea paturilor suspendate pentru dormit, sau a balansoarelor s-a nascut la inceputul secolului al XX-lea, cand nu exista aerul conditionat si se mediatizase ideea ca tuberculoza se poate evita daca se doarme in aer liber. In prezent, balansoarul, pe langa functionalitatea lui foarte asemanatoare celei din trecut, a devenit un simbol al relaxarii si confortului si este o piesa un must have intr-o gradina sau pe o veranda.

Estetica unui pat tip leagan nu trebuie sa fie stridenta si exista foarte multe variatii pe aceasta tema. Un balansoar agatat de tavan cu funii, jos, decorat cu ciucuri si care asigura vederea catre cel mai frumos peisaj din jurul casei, este minunat pentru a petrece clipe foarte placute pe tot parcursul zilei.

Contati pe efectul de culoare

Culoarea este un criteriu foarte bun pentru alegerea unui pat tip leagan. Un balansoar suspendat de tavan intr-o culoare neutra, pe o baza din lemn si franghii maro poate fi armonios pus in valoare cu cateva perne de dimensiuni variate. Culorile pernelor pot aduce un plus de eleganata si personalitate aspectului general.

Elemente rustice

Un pat tip leagan cu aspect rustic, este locul perfect pentru a va relaxa cu o carte buna si un pahar de limonada intr-o zi de vara. Baza de lemn a patului adauga caldura si personalitate, iar perna inedita, unica, completeaza perfect imaginea. Este locul ideal pentru a avea vedere asupra intregii curti si a supraveghea de la distanta jocul copiilor.

Un aer angelic

Iti recomandam un leagan tip pat suspendat de tavan alb dotat cu perne in culori angelice, cum ar fi diferite nuante deschise de albastru sau bleu. Vei avea impresia ca plutesti pe un nor alb, asemeni unui inger. Culorile deschise il fac ideal pentru spatiile mici.

Mic, dar rezistent

De ce nu am folosi scaunul suspendat de copac, mic si rezistent, pentru a crea un loc menit relaxarii si savurarii cafelei sau a limonadei intr-o zi de vara? Mai mult, il puteti transforma usor intr-un pat de zi prin prelungirea suportului de saltea. Asigurati-va, insa, ca franghiile care sustin scaunul sau patul tip leagan sunt rezistente si bine fixate.

Balansoarul gen cuib

Stilul acesta de scaun atarnat de tavan, cunoscut si sub denumirea foarte sugestiva de “hanging nest”, nu este altceva decat un… cuibusor pentru relaxare. El se poate fixa de tavanul verandei sau de un copac si asigura un spatiu foarte placut de intimitate si solitudine, ideal pentru a citi o carte buna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare