Amenajarea gradinii

#imbunatatire sistem imunitar #performante sexuale #efort #gradinarit #sanatate #stres

6 motive uimitoare care transforma gradinaritul intr-un sport sanatos

Te-ai fi gandit ca si putin pamant sub unghii ti-ar putea aduce beneficii majore? Ei, bine, specialistii sustin ca gradinaritul nu este doar un hobby, ci poate fi chiar un sport benefic pentru trup si pentru minte. Iata cum:

1. Arde calorii

Vesti bune pentru cei care petrec mult timp lucrand cu plantele din gradina. Aceasta activitate este considerata una moderata, dar poate solicita si un pic mai mult efort decat ne-am imagina. Potrivit specialistilor, poti arde pana la 330 de calorii in timpul unei singure ore de gradinarit, adica mai mult decat ai consuma ridicand o greutate la sala de fitness in tot acest timp.

2. Reduce tensiunea arteriala

Trebuie sa stii ca doar 30 de minute de activitate moderata in gradina de cateva ori pe saptamana sunt menite sa controleze tensiunea arteriala si sa previna puseurile de tensiune.

3. Intareste sistemul imunitar

In timp ce gradinaresti in aer liber, te lasi scaldat in razele soarelui, ceea ce inseamna un aport crescut de vitamina D, necesar organismului pentru a absorbi si a fixa calciul. La randul sau, calciul ajuta la mentinerea sanatoasa a oaselor si a sistemului imunitar.

4. Te elibereaza de stres

Gradinaritul te ajuta si sa te eliberezi de stres. In general, orice activitate in aer liber e menita sa iti oxigeneze creierul, ajutand la o mai buna functionare a acestuia si, de aici, a intregului organism. In timp ce ingrijesti plantele, incearca sa te concentrezi la ciripitul pasarilor sau sa asculti fosnetul frunzelor si vei vedea cat de linistit ai sa fii.

5. Imbunatateste performantele sexuale

Ei, probabil ca acesta este ultimul lucru la care te-ai fi gandit. Studiile arata ca gradinaritul stimuleaza performantele barbatilor in dormitor. Si asta intrucat orice fel de exercitii fizice moderate ii ajuta pe barbati sa previna impotenta.

6. Te face mai fericit

Cu siguranta ca muncesti cu placere in gradina, mai ales daca iti iubesti plantele. Insa un studiu realizat de psihologi a aratat faptul ca gradinaritul are si un impact emotional extrem de puternic, mai ales cand e vorba despre ingrijirea plantelor cu flori. Si asta intrucat atunci cand esti inconjurat de flori ai tendinta sa zambesti mai mult.

Sursa foto: countryliving.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare