Amenajarea gradinii

#ghivece #containere #pat de flori #lustre-vii #decor gradina

6 moduri sa improvizezi ghivece in gradina din orice ai la indemana!

Una dintre cele mai frumoase parti ale gradinaritului este aceea ca iti stimuleaza la maximum creativitatea si imaginatia. La fel ca un sculptor care isi modeleaza pas cu pas opera de arta, apeland la cele mai ascunse resurse de inventivitate, poti sa te transformi si tu in cel mai inspirat posesor de gradina decorata original, ca nimeni alta.

Exista atat de multe moduri ieftine si distractive prin care sa improvizezi ghivece in gradina ta, incat aproape ca nu mai ai motive sa cumperi astfel de recipiente in forma lor clasica. Ceea ce ieri ti se parea a fi un deseu menajer poate sa se transforme azi intr-o adevarata comoara de design.

1. Ghivecele din palarii

Ai acasa palarii din paie, sepci sau poate o basca demodata pe care nu le mai porti de ceva timp? Da-le o noua intrebuintare si transforma-le in ghivece inedite pentru plantele tale decorative, rezultatul poate fi cu adevarat spectaculos!

2. Patul de flori

Vrei sa dai o nota sic si originala spatiului verde din jurul casei? Atunci creeaza in gradina ta un pat de flori, la modul propriu: cadrul unui pat vechi poate fi suportul excelent pentru floricelele tale multicolore. Pont util: vopseste-l intr-o nuanta aprinsa, astfel incat sa contribuie estetic la farmecul cromatic din curte!

3. Ghivecele din cosuri si geamantane

Un alt design unic in gradina ta poate fi cel in care plantezi soiurile tale preferate de plante ornamentale direct in cosuri si geamantane.

4. Minighivece din cesti

Exista un farmec estetic special emanat de cescutele de ceai ornamentale, pictate in motive florale, in care cresc plante cu flori adevarate.


5. Lustrele-vii

Suportul lustrelor clasice, mai ales cele vintage, sunt optiuni minunate de a realiza aranjamente florale unice in gradina ta. Exemplul de mai jos te poate convinge in acest sens!

6. Containerele indragostite

O alta varianta, de data aceasta cu adevarat adorabila, este sa vopsesti doua containere metalice in roz si bleu, apoi sa le pictezi si cate un chip (de fetita, respectiv baietel). In cel roz, planteaza flori in nuante calde, iar in cel bleu, flori in nuante reci.



Sursa foto: architectureartdesigns.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului