Amenajarea gradinii

# cum sa iluminezi terasa # iluminarea terasei #amenajarea terasei

6 moduri ingenioase de a ilumina terasa din fata casei

Modul in care sunt folosite luminile poate face ca sederea afara, pe terasa, sa fie si mai placuta, poate creste confortul, siguranta in casa si poate face spatiul sa arate mai bine si mai primitor. Astfel, atunci cand soarele apune si se insereaza, este in continuare o placere sa stai pe terasa iluminata cu sisteme de lumini bine proiectate.

Luminile exterioare pot fi folosite in multe scopuri, de la cele practice – mai multa lumina, mai multa siguranta in casa, pana la cele de design – poti pune accentul pe anumite elemente din gradina, poti adauga elemente arhitecturale piscinei, SPA-ului sau unei fantani decorative, sau poti suspenda ghirlande de lumina pentru a face spatiul sa arate mai intim.

1. Iluminat liniar

Pe aceasta terasa, luminile pornesc din pardoseala. Pentru a realiza acest mod ingenios de a ilumina zona din gradina, ai nevoie de plexigals matuit si un sistem de lumini cu catod rece linear.

2. Iluminarea paraului din gradina

Cand ai o gradina cu un design special in care se regasesc multe elemente de decor, adauga si iluminatul potrivit. In acest loc au fost folosite LED-uri miniatuarele albe care au fost instalate sub podul de lemn din gradina, astfel incat sa lumineze paraul si pietrele de parau din aceasta zona. Pentru spatiile exterioare, sunt unii designeri care recomanda folosirea luminilor calde in loc de luminile reci.

3. Iluminarea gradinii de pe acoperis

Orice spatiu urban poate fi transformat int-o oaza de calm si liniste. Aceasta este o gradina amplasata pe acoperisul unei cladiri. S-au folosit lemn de cedru, otel si panouri acrilice pentru a se construi o pergola cu acoperis din plante verzi care are integrat un sistem de irigatii. Proprietarii pot vedea acoperisul iluminat din interior si pot controla sistemul de lumini cu ajutorul unei aplicatii de pe telefon.

4. Un dining intim in aer liber

Obiectivul acestui proiect a fost acela de a transforma terasa unei casute de pe plaja intr-un dining intim in aer liber, fara sa fie construit un acoperis care ar bloca vederea spre cer in timpul serii si razele soarelui pe timpul zilei. Solutia a fost, in acest caz, simpla: prinderea unei ghirlande de lumini pe cablurile din otel inoxidabil care se aflau pe terasa.

5. Iluminat pentru mai multa siguranta

Un sistem de iluminat poate fi o solutie pentru a tine la distanta de casa eventualii intrusi. Pentru aceasta casa, proprietarii si-au dorit un sistem de iluminat care sa creasca gradul se siguranta si securitate. Treptele din fata casei de unde exista acces si pe terasa au permis proiectarea unui sistem de lumini care indeplineste toate conditiile.

6. Terasa SPA

 

Un SPA in spatele casei poate fi un vis transformat in realitate. Aceasta este un spatiu aflat la etajul cinci al unui ansamblu rezidential. SPA-ul existent a fost inconjurat de o terasa din lemn, iar locul este folosit pentru distractie, avand si o zona de sedere, tot aici aflandu-se o bucatarie exterioara, un dus, doua baruri si un ring de dans. Pentru iluminat au fost folosite benzi de LED-uri rezistente la apa.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare