Amenajarea gradinii

#gradinarit #gradina #amenajarea gradinii

6 lucruri care nu trebuie sa lipseasca dintr-o gradina

In ultimii ani gradinaritul a devenit o pasiune pentru multe persoane, o preocupare care aduce numeroase beneficii psihice. Fiind o activitate relaxanta si care aduce satisfactii personale, gradinaritul a devenit pentru multi un hobby. Indiferent daca iti dedici mai mult sau mai putin din timpul tau gradinaritului, pe langa un sol bun si rabdare, vei avea nevoie si de alte cateva lucruri pentru a mentine totul in ordine. Iata cateva dintre cele mai importante:


1 Unelte


Pentru a te ocupa de gradinarit vei avea nevoie neaparat de cateva unelte printre care foarfeci, sapa, grebla, lopata dar si de alte material ajutatoare ca manusile de cauciuc sau stropitorile.


Citeste mai multe despre:

 

2 Seminte


Daca esti pasionat de gradinarit este bine sa incepi sa aduni seminte de la plantele preferate. Le poti cumpara din magazinele de specialitate sau le poti recolta singur.

Pastrate in conditii adecvate, semintele pot fi folosite si la 2-3 ani de la recoltare.

Ca regula generala, este bine sa stii ca incaperile destinate pastrarii semintelor trebuie sa fie bine aerisite iar temperatura de pastrare de 10o C.


3 Compost


Un alt lucru care este bine sa nu lipseasca din gradina ta este ingrasamantul natural. Compostul este cea mai ieftina metoda de fertilizare a pamantului.

Aduna frunzele moarte si uscate cazute din copaci si incearca sa le pisezi cu ajutorul uneltelor de gradinarit. Alaturi de frunze mai poti adauga iarba ramasa de la tunderea gazonului.

Separa plantele, frunzele si iarba de buruieni. Evita sa adaugi buruieni in amestecul pentru ingrasamant pentru ca semintele acestora vor rezista pe timpul iernii, iar ingrasamantul va fi o sursa sigura de inburuienare a solului.


Citeste mai multe despre:

 


4 Ghivece cu plante


Pentru a da un aspect deosebit gradinii tale nu ezita sa o decorezi cu ghivece cu plante.

Spre exemplu, poti opta pentru copacei decorativi de gradina pe care sa-i asezi de-a lungul aleii sau pentru flori colorate pe care le poti aseza de-a lungul gardului sau pe suporturi speciale.

Plantele din ghivece pot fi protejate mai bine in caz de conditii meteo extreme pentru ca pot fi aduse in casa.

In plus, le poti transplanta oricand in gradina.

5 Capcane pentru rozatoare


Este bine sa ai la indemana si cateva capcane pentru rozatoare pentru ca acestea iti pot compromite plantele din gradina.

De asemenea, daca in gradina ta exista fructele moi – capsune, mure etc. este bines a-ti cumperi plase de sarma ca sa le poti proteja de pasari, la nevoie.

6 Informatii


Este foarte important sa te documentezi in ceea ce priveste ingrijirea plantelor , mai ales daca esti la inceput.

De aceea, este bine ca sa ai reviste si carti de specialitate pentru a sti care sunt plantele care se dezvolta bine in zona din care provii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului