Amenajarea gradinii

#umbra #curte #gradina #amenajare gradina #umbra gradina

6 idei pentru a face umbra la tine in curte

Soarele arzator din timpul verii poate deveni foarte suparator si te poate impiedica sa petreci clipe minunate in aer liber sau chiar in propria locuinta. Pentru a evita situatiile neplacute, poti alege sa-ti amenajezi cateva zone umbroase in propria curte. Iata cateva idei care te-ar putea ajuta sa te ascunzi de soare!


1. Copertina in fata casei

Pentru a face umbra in fata casei, poti alege sa folosesti o copertina. Este important ca alegerea facuta sa se potriveasca cu designul casei, pentru a crea un decor armonios.


2. Terasa acoperita

Pentru un spatiu umbros in jurul casei poti opta, de asemenea, si pentru constructia unei terase acoperite. Astfel, vei beneficia de un spatiu acoperit pe toata perioada anului si vei putea sta in aer liber chiar si in zilele ploioase.


3. Parasolar

Intrucat, de multe ori, umbrelele de soare nu se potrivesc cu spatiul pentru care vrei sa le folosesti, fiind greoaie si insuficient de mari, poti alege sa folosesti un parasolar: un tip de umbrela mai mare care se pliaza in functie de nevoile tale.


4. Acoperis din material

O alta optiune pentru a face umbra in fata casei este pozitionarea unui acoperis dintr-un material impermeabil. Astfel, vei avea umbra si pe terasa, dar vei impiedica si razele soarelui sa patrunda in casa.


5. Copertine geometrice

Pentru a face umbra in fata casei poti alege sa te joci cu nuantele si sa realizezi un acoperis din copertine. Folosind culori vii, precum rosu si galben, in combinatie cu gri sau bleu, poti crea un design inedit in fata casei.


6. Acoperis langa piscina

Vremea frumoasa din timpul verii te indeamna sa petreci timpul jucandu-te in piscina, motiv pentru care si spatiul de langa aceasta este indicat sa fie amenajat corespunzator. Astfel, daca nu iti doresti sa te bronzezi, te poti "ascunde" sub un spatiu umbros, unde sa citesti sau sa savurezi o limonada alaturi de prieteni. Tot ce trebuie sa faci este sa construiesti un acoperis care sa te protejeze de razele soarelui.



Sursa foto: deco.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului