Amenajarea gradinii

#relaxare #terasa #amenajare terasa #terasa multifunctionala #zona de relaxare

6 idei pentru a amenaja o terasa multifunctionala

Un nou trend in aceasta vara este amenajarea cat mai eficienta a terasei, pentru a transpune atmosfera din casa in aer liber. Iata cateva idei interesante care te-ar putea ajuta sa iti transformi terasa intr-o minilocuinta, in care sa iti desfasori activitatile zilnice!


1. Spatiu pentru bauturi si pentru cina

Daca in interiorul casei se obisnuieste ca mai intai sa se serveasca o bautura, dupa care intreaga familie sa mearga la masa, acealsi lucru il poti face si in spatiul din gradina ta. Asadar, amenajeaza cele doua locuri in gradina ta si te vei putea bucura de cinele in familie in aer liber.


2. Doua zone de relaxare

Terasa poate fi un loc placut in care sa te relaxezi, dupa zilele obositoare de munca. In acest sens, poti amenaja doua spatii in care sa-ti linistesti gandurile si sa te odihnesti. Astfel, poti crea un colt de odihna, folosind un scaun confortabil, unde poti chiar sa si dormi, sau poti folosi o masuta, unde ai posibilitatea de a servi o gustare sau de a citi revistele preferate.


3. O terasa completa

O terasa completa, amenajata corespunzator, poate fi perceputa ca o locuinta in miniatura. Astfel, poti avea un gratar unde sa gatesti masa de seara, o zona amenajata pentru a servi cina si chiar un mini living pentru momentele de relaxare!


4. Spatiu pentru cina si zona de relaxare

O alta modalitate de a-ti amenaja terasa pentru mai multe activitati este sa creezi doua spatii diferite: unul pe care sa il amenajezi pentru cina, iar altul in care sa adaugi o punte pentru plaja. Astfel, momentele tale de relaxare vor fi complete!


5. Spatiu delimitat de un covor

Daca spatiul de pe terasa este de mici dimensiuni, insa vrei sa iti amenajezi un loc unde sa cinezi, dar si un coltisor de relaxare, poti folosi un covor pentru a delimita cele doua spatii.


6. Camera de zi si gradina

Pentru o atmosfera placuta si relaxanta, poti amenaja pe terasa un spatiu de odihna in jurul caruia sa creezi o gradinita cu flori. Mirosul placut al florilor si veselia petalelor colorate te vor ajuta sa te relaxezi si sa te simti excelent in aer liber.



Sursa foto: deco.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare