Amenajarea gradinii

#amenajarea gradinii toamna #sfaturi amenajare gradina #amenajarea gradinii

6 Idei pentru a amenaja o gradina vintage

 

Amenajarea unei gradini tine de gusturile personale si de ideile inedite. Categoria vintage ofera un spatiu mare de lucru in acest sens, putandu-se combina o multitudine de elemente care sa daruiasca o imagine frumoasa. De la farfurii sau borcane refolosite in alt scop, pana la chiuvete pe post de mini gradini, totul este posibil. Iata cateva idei neobisnuite care pot sa te incante:
 

1. Borcanele vechi folosite ca lanterne sau suport de lumanari


Tot ce trebuie sa faci este sa iei cateva borcane mai vechi si sa le decorezi asa cum iti doresti. Poti sa pictezi anumite elemente florale sau sa le lasi simple. Apoi le legi cu o sarma sau sfoara de un suport si poti sa le agati in curte de un lemn pus mai sus de nivelul solului. Se poate sa le pui pur si simplu lumanari inauntru si sa le lasi pe masa din gradina. Vor arata de basm.

2. Roata de la caruta pe post de decor



 

Aceasta varianta de decor este extrem de simpla si de efect, fiind preferata multor iubitori de gradina si de spatiu verde. Se poate pune simpla langa un copac, sau langa o piatra decorativa, sprijinita in picioare pentru a se vedea mai bine. Poate sa fie sau nu vopsita in culorile dorite.

3. Chiuveta veche refolosita pe post de mini-gradina


O chiuveta veche gasita la un targ de antichitati poate sa fie luata si pusa in gradina pe post de suport de flori, construind chiar o mini-gradina. Se pot pune flori de diverse marimi si culori pentru a avea o imagine cat mai bogata vizual si cat mai atractiva. 

4. Dulap vechi in gradina


Un dulap vintage, cu aspect uzat si cu sertare, poate sa fie deschis in forma de piramida, cu sertarul de jos cel mai mare si apoi din ce in ce mai putin pana sus. In fiecare deschidere a sertarului se pot pune mici ghivece de plante, care dau senzatia ca in mod natural dulapul a fost preluat de natura.

5. Linguri pe post de cuiere




 

Lingurile vechi din argint si nu numai, pot sa fie aplatizate, gaurite in partea de sus si puse intr-o bucata de lemn pe post de cuiere. Se pot indoi manerele, formand astfel carligul. Ele vor atrage atentia de fiecare data cand cineva iti va admira gradina.

6. Strecuratoare decorativa cu flori




 

Vechile strecuratori, care aveau picioruse, se pot pune in gradina ca suport de flori. Imaginea va fi cu siguranta inedita si va fi un punct central al atentiei. Se pot amenaja mici decoruri cu suculente, cu flori foarte colorate sau cu plante cu frunze lungi si inalte, care sa dea un contrast cu suportul. De asemenea se poate vopsi suportul in culorile potrivite cu alte elemente ale gradinii. Se poate folosi un spray de contrast cu verdele, precum albul sau rosul, pentru situatia in care strecuratoare este pusa direct pe pamant, in iarba. Astfel ca se va putea vedea foarte usor si simplu. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului