Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #design gradina #idei amenajare gradina #idei inspirationale

6 idei inspirationale pentru a-ti pune gradina in valoare

O gradina superba nu presupune doar utilizarea celor mai bune tehnici de cultivare si ingrijire a florilor, ci si introducerea in decor a catorva elemente aparent minore, care fac diferenta. Detaliile sunt foarte importante in reusita amenajarii unei gradini de vis, iar ideile inspirationale sunt intotdeauna deschizatoare de drumuri in acest sens.

Iata la ce mici tertipuri poti apela pentru a-ti pune cu adevarat gradina in valoare!

1. Amesteca si asorteaza culorile

Culorile sunt cele care dau cu adevarat valoare estetica unei gradini, asadar este esential sa le speculezi frumusetea pe cat posibil. Nu te teme sa experimentezi cu nuante diverse in gradina, pentru flori si tufe de inaltimi si forme diferite, care sa creeze impreuna un efect vizual deosebit. De pilda, o carare veche din piatra, inconjurata de flori multicolore, capata un plus de farmec.

2. Adauga detalii arhitecturale

Detaliile arhitecturale au un impact vizual deosebit in gradina. Incearca sa adaugi o arcada, o bancuta cu motive baroce sau stalpi de piatra, pe care sa le inconjori de plante cataratoare, pentru o atmosfera vie si "proaspata".

3. Ingrijeste plante acvatice

Daca ai un iaz artificial in gradina, amenajeaza-ti un mic colt de rai, cu ajutorul superbelor plante acvatice, care confera gradinii un aer exotic incantator. Intreaba un specialist care sunt acele specii de plante acvatice potrivite pentru climatul regiunii in care locuiesti!

4. Plante cataratoare pe ziduri

De ce sa nu lasi specii incantatoare de plante cataratoare, sa creasca in mod natural peste zidurile gradinii? In acest fel, ascunzi imperfectiunile zidurilor vechi si reduci din vizibilitatea interiorului gradinii, din exterior.

5. Planteaza flori in locuri neasteptate

Pune-ti creativitatea la lucru si planteaza flori in locuri neasteptate din gradina. De pilda, o caramida veche poate fi oricand un ghiveci excelent pentru plante.

6. Adauga elemente vintage in gradina

Sa nu ai nicio retinere in a combina recipiente vechi din sticla, lut si ceramica, pentru a crea o atmosfera eclectica incantatoare in gradina!



Sursa foto: ivstatic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului