Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #gradina #primavara

6 idei cool de amenajare a gradinii in aceasta primavara

O casa fara curte este incompleta si te priveaza de placerea de a organiza un spatiu confortabil si frumos, adaugand piese elegante de mobilier, accesorii dragute, decoratii si alte lucruri interesante. Gradina este spatiu in care iti poti exersa creativitatea, transformandu-l intr-un loc placut si plin de culoare si frumusete. Daca esti printre cei fericiti care au o gradina, iti prezentam cateva idei din care te poti inspira pentru a-ti amenaja gradina in aceasta primavara.

Scaunul transformat intr-un pat cu flori

Exista multe lucruri vechi, nefolosite, pe care le poti aduce in curte pentru a el pune in valoare cu flori mutlicolore. Aici este un scaun de gradina vechi, care a fost pus in valoarea prin transformarea lui intr-un pat cu flori. La urma urmei, la ce altceva ai putea folosi mai bine scaunele tale vechi?!

Plante in ghivece mari de lemn

Ghivecele mari sunt ideale pentru gradina, ele oferindu-ti loc suficient pentru plante de toate dimensiunile. O planta intr-un ghiveci mare de lemn este o idee ingenioasa si de efect. Poti construi chiar tu acest ghiveci din deseuri de lemn, sau din lemn de palet. Acest ghiveci mare de lemn are un design simplu si modern, fiind totodata excelent pentru plantele mari de gradina.

Rastel cu plante aromatice

Deseurile de lemn le poti utiliza in multe proiecte minunate pentru gradina. Iata un exemplu de rastel pentru plante aromatice construit din deseuri. Este usor de realizat si foarte parctic. Se poate agata sau sprijini pe un perete pe terasa gradinii tale. Foloseste creta pentru a eticheta ierburile. Avantajul acestui superb rastel este si ca iti afiseaza plantele aromatice de care ai nevoie in bucatarie, fiindu-ti mai confortabil sa la utilizezi - proaspete si chiar din gradina ta!

O banca de gradina colorata

Nu poti trece cu vederea peste aceasta superba banca colorata de gardina. Arata fermecator si, din moment ce se sprijina de gard, nu necesita spatar. Este fabricata din lemn de paleti si o poti personaliza cu culorile preferate si chiar ii poti adauga perne confortabile daca vrei. Daca nu ai un gard care sa inlocuiasa spatarul, ii poti adauga tu unul, transformand banca intr-o canapea sau un pat de zi de gradina.

Leagan de gradina

Leaganele sunt intotdeauna distractive si atractive, oricat de vechi ar fi. De asemenea, sunt usor de construit, in special daca optezi pentru un model rustic, acest proiect ar fi perfect daca ai un copac mare in curtea ta. Asigura-te, insa, ca l-ai atarnat in siguranta si ca nu exista nici un risc de accidente.

Bar in aer liber

Daca planifici cateva petreceri de vara in gradina ta, cu siguranta ideea unui bar in aer liber te va incanta. Este o piesa de decor fantezista si, totodata, practica, pe care oaspetii tai o vor aprecia foarte mult. Poti construi barul din lemn recuperat, sau din paleti. Ii poti monta rafturi pentru depozitare si chiar un compartiment destinat pentru o galeata cu gheata care sa raceasca bauturile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului