Amenajarea gradinii

#gradinarit #sfaturi gradinarit #erori gradinarit

6 erori de gradinarit pe care trebuie sa le eviti cu orice pret

Esti pasionat de gradinarit si ai face orice pentru plantele tale? Inainte de a actiona insa, asigura-te ca procesele pe care le desfasori in gradina nu vor face mai mult rau decat bine plantelor tale. Iata cateva erori pe care trebuie sa le eviti cu orice pret in gradina:

1. Plantarea la intamplare

Plantarea este unul dintre cele mai importante procese de gradinarit. Inainte de a cultiva plantele, trebuie sa tii cont de caracteristicile fiecareia, deoarece unele au nevoie de mai mult umiditate, altele de mai mult soare sau umbra ori un anumit tip de sol. Asadar, nu planta niciodata la voia intamplarii, ci in functie de necesitatile plantelor.

2. Confundarea plantelor

Daca esti incepator intr-ale gradinaritului, cu siguranta vei uita ce seminte ai plantat in fiecare loc. Pentru a nu confunda plantele cu buruienile, cel mai indicat ar fi sa etichetezi plantele.

3. Omiterea curatarii

Desi la prima vedere pare in regula, solul poate ascunde numeroase pietre sau alte impuritati ce impiedica dezvoltarea armonioasa a plantelor. De asemenea, aceste obstacole pot impiedica bunul drenaj al plantelor, de aceea este foarte important sa cureti solul inainte de a planta.

4. Udarea in exces

O alta greseala pe care o fac gradinarii, chiar si cei experimentati, este udarea in exces a plantelor. Pentru a evita putrezirea plantelor, cel mai bine ar fi sa optezi pentru un sistem de irigare, care detecteaza atunci cand pamantul are nevoie de o umiditate mai mare.

5. Ignorarea plantelor invazive

Plantele invazive se raspandesc rapid si pot fi extrem de daunatoare pentru florile sau legumele tale. Asadar, este foarte important sa elimini aceste plante invazive deoarece ele mananca din spatiul plantelor decorative, care nu se mai pot dezvolta normal.

6. Plantarea in zonele neprotejate

Daca locuiesti intr-o zona departe de oras, in care animalele se pot plimba in voie, atunci ia in considerare si acest aspect. Nu uita sa iti protejezi plantele si culturile de animale. O solutie la indemana ar fi imprejmuirea recoltei tale cu gard de lemn sau plasa.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului