Amenajarea gradinii

#iarna #arbusti #gradina de iarna

6 arbusti care infloresc iarna

Arbustii care infloresc iarna sunt o frumoasa pata de culoare in gradina. Pe langa florile colorate si, adesea, parfumate, arbustii fac si fructe care contribuie la designul spectaculos al gradinii in sezonul rece. Astfel de plante fac gradina mai frumoasa si, in acelasi timp, constituie o sursa de hrana pentru pasari.

Iata unii dintre cei mai frumosi arbusti care infloresc iarna:


1 Viburnum tinus

Viburnum tinus este un arbust vesnic verde, apreciat datorita frunzisului, florilor si fructelor sale. Planta creste pana la o inaltime de 3 metri. In iarna, arbustul are inflorescente atractive, de culoare alba, urmate de fructe mici, bleumarin.


2 Viburnum x bodnantense

Viburnum x bodnantense este un arbust apreciat pentru culoare si parfum. Planta face boboci roz care se deschid in flori albe cu tente rozalii, cu petale mici si delicate. Inflorescenta este bogata si are un parfum placut. Pe langa frumusete, florile de Viburnum x bodnantense sunt foarte rezistente la frig. Arbustul creste pana la o inaltime de 3 metri.


3 Skimmia x confusa

Arbustul Skimmia x confusa are inflorescente bogate, conice, de culoare alba, incadrate de frunze mari. Planta vesnic verde, Skimmia x confusa infloreste iarna, iar florile rezista mai multe saptamani. Skimmia x confusa creste pana la o inaltime de 3 metri.


4 Erica carnea

Erica carnea este un arbust nepretentios, care creste in orice fel de sol. La maturitate, planta poate atinge o inaltime de numai 25 cm. Originara din Europa de Sud si Centrala, Erica carnea are frunze sub forma de ace de brad si flori mici, albe sau roz, dispuse pe tulpini in forma de ciucuri. Erica carnea infloreste din noiembrie in martie.


5 Daphne bholua

Daphne bholua este un arbust vesnic verde care infloreste iarna. Planta are boboci de culoare rosie care se deschid in flori albe si delicate, cu un parfum pregnant. Daphne bholua este cunoscut ca unul dintre cei mai parfumati arbusti care infloresc iarna. Pentru a fi protejata, planta trebuie crescuta intr-un loc adapostit.


6 Chimonanthus praecox

Chimonanthus praecox este un arbust folosit ca planta decorativa, datorita frunzelor si florilor sale. Acestea din urma infloresc in a doua jumatate a lunii decembrie pana in februarie. Florile sunt galbene si au un diametru de 2 cm. Frunzele plantei sunt verzi, subtiri, opuse. Toamna, frunzisul devine galben.



Sursa foto: gardeninginfozone.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului