Amenajarea gradinii

#unelte gradinarit #buruieni #indepartare buruieni

5 unelte pentru prevenirea si indepartarea buruienilor

Buruienile sunt adesea suportate de majoritatea gradinarilor, insa doar din punct de vedere al biodiversitatii pe care o ofera spatiilor verzi si numai atunci cand sunt in numar mic. Problema acestor daunatori verzi este ca se inmultesc usor in orice conditii, iar la un moment dat, va fi greu sa ii tii sub control. De aceea iti propunem astazi 5 unelte de gradinarit pentru prevenirea si indepartarea buruienilor.


1. Mulciul

Desi nu este o unealta propriu-zisa, mulciul face parte cu succes din operatiunile efectuate de un gradinar pentru a scapa de nesuferitele plante daunatoare. Un strat de 5-7 centimetri grosime va fi suficient pentru a impiedica germinarea buruienilor. Atentie insa, mulcirea nu trebuie aplicata in cazul gazonului pentru ca distruge iarba.


2. Pulverizatorul

Inainte de a planta, imbiba solul cu erbicid de contact pentru a preveni germinarea semintelor de buruieni. Aceasta operatiune se face cu ajutorul unui pulverizator special sau cu o banala stropitoare. Ca si in cazul mulciului, erbicidele trebuie aplicate numai in cazul in care solul nu este acoperit de gazon.


3. Furculita de gradina

O alta unealta deosebit de folositoare este si furculita de gradina. Cu ajutorul acesteia, vei putea indeparta buruiana cu tot cu radacina si astfel nu ii vei oferi posibilitatea sa creasca la loc. Furculita actioneaza foarte bine la indepartarea buruienilor din gazon.


4. Unealta pentru indepartarea buruienilor

Acest tip de unealta este facut din otel tratat impotriva coroziunilor. In functie de model, poate avea maner de lemn sau de plastic. Ca si furculita de gradina, aceasta ustensila distruge buruiana de la radacina.


5. Cutit pentru buruieni

Intr-o varietate de forme, cutitele pentru buruieni sunt folosite adesea de gradinari pentru a tine sub control numarul buruienilor. Din pacate, majoritatea acestor unelte nu elimina complet buruiana, ci doar tulpina acesteia. Exista, insa, cateva modele in forma de secera care ajunga si la radacina plantei pentru a o indeparta complet.



Sursa foto: mooseyscountrygarden.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului