Amenajarea gradinii

#trucuri rapide #trucuri ieftine #trucuri simple #gradina colorata #amenajare gradina #gradina

5 trucuri simple pentru a da culoare oricarei gradini

O gradina colorata atrage atentia tuturor si este un loc placut in care sa-ti petreci timpul liber sau sa dai petreceri in zilele calduroase. Daca te-ai plictisit de aspectul anost al gradinii tale si vrei sa aduci un strop de culoare, trebuie sa stii ca poti face acest lucru cu efort minim si buget redus. Iata cinci trucuri ieftine ce te vor ajuta sa transformi rapid aspectul unei gradini.

 

1. Mobila colorata

Sursa foto: decor10blog.com

Mobila colorata este unul dintre cele mai simple si placute moduri de a inviora o gradina. Daca ai deja mobila si nu ai bani sa o schimbi poti doar sa o vopsesti sau sa adaugi perne decorative colorate pe scaune ori pe canapea.

2. Ghivece colorate

Ghivecele colorate pot fi ideale pentru a infrumuseta o gradina fara a-ti da finantele peste cap. Poti opta pentru ori marime sau forma de ghiveci, pe care sa le asezi in gradina. Le poti aseza langa casa sau direct pe pamant, intr-un loc unde sa fie uosr de vazut. Opteaza pentru orice culori iti doresti si planteaza flori viu colorate in acestea.

3. Vopseste gardul sau peretii casei

Sursa foto: telegraph.co.uk

Peretii caselor sau gardurile pot strica aspectul unei gradini. De cele mai multe ori culorile gri ale acestora transforma peisajul intr-unul mohorat. Vopseste asadar gardul sau peretii in culori cat mai naturale, astfel incat sa se camufleze cu usurinta in decorul gradinii. Poti opta pentru un albastru deschis, perecum culoarea cerului, sau un verde crud, precum culoare ierbii.

4. Plante colorate

O gradina nu trebuie sa aiba doar flori colorate ci si alte plante colorate, precum arbori, arbusti sau chiar iarba decorativa. Opteaza pentru soiuri care au foliajul rosu sau portocaliu tot timpul anului si cu siguranta gradina ta va avea un aspect mult mai placut.

5. Pavaj colorat

Sursa foto: ultimatechristoph.com

Ai o alee pietruita in gradina? Atunci poti adauga cu siguranta cateva dale colorate printre cele gri, pentru a da o pata de culoare gradinii. Cu putina imaginatie pot crea modele uimitoare cu ajutorul acestora.

Sursa foto principala: wallpaperstock.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare