Amenajarea gradinii

#decor toamna #tranzitie #toamna #vara #terasa

5 trucuri ieftine pentru a face tranzitia terasei de la vara la toamna

Pe masura ce anotimpul se schimba de la vara la toamna, la fel ar trebui sa se intample si cu decoratiunile din interiorul si exteriorul casei noastre. O zona pe care unii nu o pot trece cu vederea este terasa, veranda sau alte zone exterioare. Tranzitia acestui spatiu de la distractia verii la confortul toamnei va va ajuta sa va incurajati pe voi si familia voastre sa petreceti mai mult timp afara in aceasta perioada frumoasa a anului.

 

1. Paturi si perne suplimentare

Una dintre cele mai accesibile modalitati de a moderniza un spatiu exterior este adaugarea de perne si paturi suplimentare. Poate ai adus aceste elemente de decor confortabile in interior in timpul lunilor de vara, deoarece vremea era sufocanta, dar aceste paturi iti vor fi de folos pe masura ce temperatura se raceste.

2. Inlocuieste fata de masa

Daca ai o masa in aer liber, inlocuirea fetei de masa cu tematica de vara, poate din vinil sau in culori vii, cu una care arata mai confortabil, va face ca spatiul de care dispui sa para pregatit pentru toamna.

3. Vopseste gardul

Cand copiii nu mai merg la scoala si sunt acasa toata ziua in timpul verii, sa iti faceti timp pentru unele proiecte de imbunatatire a casei poate fi o provocare. Un lucru pe care poate ca il tot amani este vopsirea gardului. Profita de faptul ca micutii sunt la scoala si vopseste gardul intr-o nuanta tomnatica, astfel incat sa dai un aer proaspat curtii si sa faci ca spatiul sa para mai primitor.

4. Schimbarea corpurilor de iluminat

Pe masura ce vremea se raceste, zilele devin si ele mai scurte. Mai putina lumina naturala poate insemna ca familia ta incepe sa petreaca mai mult timp in interior, impiedicandu-i sa ia aerul proaspat atat de necesar. Ai putea adauga iluminat exterior suplimentar pentru a-ti incuraja familia si oaspetii sa petreaca timp in zona exterioara. O modalitate de a face acest lucru este schimbarea corpurilor de iluminat actuale cu unele care concentreaza lumina intr-un singur punct, ceea ce ar face ca spatiul sa fie mai luminos.

5. Adauga un covor confortabil

Inlocuirea covorului de vara viu colorat cu unul cu tonuri mai naturale sau de toamna va da spatiului tau un sentiment de toamna in plus. Mai mult, covoarele sunt piese de suprapunere minunate si fac ca designul unui spatiu sa para complet, iar acestea vor face sa para ca s-a acordat o atentie deosebita alegerii si executarii designului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului