Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #pavaje gradina #tipuri de pavaje

5 tipuri de pavaje ideale pentru gradina

Sezonul rece, cu vreme capriocioasa si multe ploi a debutat de ceva vreme. Pentru a evita ca gradina ta sa se transforme intr-un lac sau un loc greu accesibil, cel mai indicat ar fi sa pavezi zonele in care stii ca se acumuleaza foarte multa apa. Iata cateva tipuri de pavaje perfecte pentru gradina, accesibile ca pret si foarte rezistente:


1. Cimentul

Una dintre cele mai ieftine metode de a infrumuseta si mentine gradina uscata in timpul iernii este cimentarea zonelor inundabile. Pentru a da un aspect si mai placut pavajului pe care il torni, poti folosi o matrita, cu un model preferat.


2. Pavajul din pietre

Pavajul din pietre este mult mai ieftin si mai usor de realizat decat cel din ciment. Cu toate acestea, realizarea acestuia te va pune la un efort fizic mai mare. Construirea acestui tip de pavaj este una foarte simpla, doar asezi pietrele pe pamant, razlet, unde simti ca este nevoie, apoi adaugi peste ele nisip pentru a se fixa.


3. Roci rosii faramitate

Foarte eficient si util pentru sezonul rece este si pavajul din roci rosii faramitate. Se realizeaza extrem de usor si, in plus, aduce o noua nota decorului gradinii tale. Pentru a da un plus de culoare si contrast pavajului, poti pune peste rocile rosii si niste placi de ciment.


4. Mozaicul

In cazul in care pavajul de roci rosii ti se pare prea contemporan, poti alege unul mozaic, mult mai boem. Pentru realizarea acestuia ai nevoie de foarte multe pietre plate. Pune-ti creativitatea in functiune si creeaza un model spectaculos din pietre mixte, pe nisip umed.


5. Pavajul caramida falsa

In cazul in care nu stai prea bine cu banii, insa vrei sa reconditionezi vechiul pavaj din ciment din gradina, alege-l pe cel de caramida falsa. Ai nevoie doar de o cutie de vopsea si o pensula. Dupa ce ai le-ai achizitionat nu iti mai ramane decat sa desenezi peste vechiul pavaj de ciment forme dreptunghiulare, ce creeaza impresia ca aceste este realizat din caramizi solide si perfecte.



Sursa foto: allwomenstalk.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului