Amenajarea gradinii

#alee gradina #gradina #amenajare gradina #amenajare alee

5 tipuri de alei pentru o gradina de vis

Oricat de mult ti-ar placea florile, nu le poti planta chiar prin toata curtea. Intr-un fel sau altul, trebuie sa-ti faci loc sa ajungi la ele pentru a le ingriji. De aceea, aleile joaca un rol important in designul unei gradini. Gresie, pietris, dale - depinde doar de tine ce alegi sa folosesti pentru a infrumuseta spatiul din curte. Iata cateva idei de amenajare a unei alei pentru gradina!

 

1. Gresie

O alee din gresie este eleganta si practica. Avantajul unei asemenea alei este ca poti alege diferite culori de gresie. Este important, totusi, sa tii cont de un aspect. Gresia trebuie sa fie pentru exterior, iar suprafata sa fie antiderapanta. In caz contrar, s-ar putea petrece accidente nedorite.


2. Placi de calcar

Acest material pentru realizarea aleii este potrivit pentru un decor clasic. Placile de calcar dau iluzia unor caramizi vechi. In contrast cu gazonul verde, aleea din placi de calcar creeaza un design inedit. Un alt avantaj al placilor de calcar este ca rezista in timp.


3. Placi de pin

Trecerea de la spatiul cu flori din gradina la cel cu legume o poti face printr-o alee din placi de pin. Acestea se integreaza minunat printre florile si arborii din curte si te duc cu gandul la potecile din paduri.


4. Pietre

O alee din pietre este mai greu de realizat, intrucat imbinarea acestora este mai dificila. Cu toate acestea, pietrele sunt printre cele mai folosite materiale pentru realizarea aleilor din gradina. Cu ajutorul lor poti crea o atmosfera romantica in curte. Unul dintre avantajele de baza ale acestui material este ca rezista la diferite conditii meteorologice, avand o durabilitate mare.


5. Lemn

Folosirea lemnului in gradina te ajuta sa-ti amenajezi un spatiu cat mai rustic. Pentru o alee inedita, poti amplasa bucati de lemne direct pe gazon sau pe pietris. Imbinarea dintre cele doua materiale va da un aer sofisticat spatiului din gradina. Florile din jur si arborii care fac umbra se incadreaza de minune in acest decor traditional, dar sofisticat, in acelasi timp.



Sursa foto: deco.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare