Amenajarea gradinii

#varza #legume #varza chinezeasca #tipuri varza

5 soiuri de varza chinezeasca pe care sa le cultivi in aceasta primavara

Varza este o leguminoasa foarte rezistenta la temperaturi scazute, pe care poti si tu sa o cultivi in gradina ta. Usor de intretinut, avand atat calitati decorative, cat si nutritive, varza se poate cultiva bine alaturi de alte legume precum sfecla, telina, castraveti, spanac, salata sau porumb. Iata cinci tipuri de varza chinezeasca pe care le poti cultiva in gradina proprie!


1. Varza Choy Sum

Choy Sum este o leguma chinezeasca care produce flori mici galbene. Din acest motiv se mai numeste si varza inflorita chinezeazsca. Are tulpinile lungi, iar frunzele sunt fragile. Inaltimea plantei variaza de la 10 la 40 de cm in functie de conditiile de crestere. Cand planta are 7-8 frunze, apar si florile.


2. Varza Bok Choy


Bok Choy este o alta leguma chinezeasca. Bok Choy mai este cunoscuta si sub numele de varza alba chinezeasca. Arata ca un manunchi de tulpini de telina din care pleaca mai multe frunze de culoare verde-inchis. Acest tip de varza a ajuns si in tara noastra, odata ce chinezii au venit sa se stabileasca aici. Aceasta varza este una dintre cele mai vechi soiuri de legume, fiind cultivata in China inca de acum 6.000 de ani. Este o planta de sezon rece si poate creste in 40-60 de zile, la temperaturi de 13-24 grade C.


3. Varza Wombok

Wombok este cunoscuta si ca Varza Chinezeasca. Iese usor in evidenta prin forma sa alungita si frunzele ondulate de o culoare verde deschis cu vene albe. Varza wombok se gaseste si in varianta baby.


4. Varza Tatsoi

Tatsoi, cunoscuta si sub denumirea de varza plata, are frunze foarte groase, de culoare verde inchis, lucioase, aranjate intr-o rozeta cu cercuri regulate, concentrice. Conditiile de crestere sunt la temperaturi scazute. Frunzele variaza de la plate si netede la crete si zimtate. Este o planta atractiva, putand fi folosita ca element decorativ, dar si ca leguma.


5. Varza Gai Lan

Gai Lan este, adesea, mentinonata sub denumirea de broccoli chinezesc. Este o leguma cu frunze groase, plate si lucioase de culoare albastru-verzui.

Sursa foto: homelife.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului