Amenajarea gradinii

#amenajare #gradina #sfaturi #flori

5 sfaturi utile care te vor ajuta sa iti readuci gradina la viata

Daca te-ai plitisit de modul in care arata gradina ta, nu te ingrijora! Iti venim in ajutor cu cinci sfaturi utile despre cum poti da un nou look zonei tale de relaxare.

1. Spatiul de lucru

Gasirea ustensilelor preferate sau a ghiveciului perfect pentru o noua planta poate fi o sarcina usoara, daca ai un spatiu dedicat depozitarii uneltelor de gradina. Cu doar cateva straturi de vopsea poti transforma un dulap vechi de bucatarie intr-un spatiu de lucru pentru gradina.

2. Propriul spatiu de relaxare

O investitie pe care oricine trebuie sa o faca este intr-un spatiu de relaxare, fie ca este vorba despre o curte interioara o veranda. Achizitioneaza cateva scaune si banci confortabile si completeaza decorul cu o serie de plante in ghiveci. Un spatiu in aer liber bine amenajat va deveni o extensie a zonei tale de confort si relaxare.

3. Banca din gradina

Alege-ti un loc un sa creezi un spatiu intim, unde sa te poti retrage si sa petreci timp singur, citind sau admirand natura. Ai nevoie doar de o banca pe care sa o amplasezi intr-o zona umbroasa. Cauta un loc care iti permite sa te bucuri de intreaga priveliste a gradinii tale. Banca va deveni locul unde te poti “ascunde” pentru a-ti trage sufletul dupa o zi grea de munca.

4. Atrage pasarile in gradina

Habitatul pasarilor cantatoare este in disparitie, acestea nu reusesc sa mai gaseasca locuri unde sa isi construiasca cuiburi. Poti incerca sa le aduci in gradina ta oferindu-le surse de hrana, adapost si apa. Exista foarte multe lucruri pe care le puteti face pentru a le ajuta pe micile vietati inaripate. In schimb, acestea te va vor rasplati cu cele mai frumoase triluri.

5. Gradina de la intrare

Impresioneaza-ti oaspetii cu o gradina pe care sa o amenajezi in fata casei. Daca spatiul iti permite planteaza arbusti usor de intretinut si plante perene. Este indicat sa alegi plante care rezista verilor toride, mai ales daca nu dispui de umbra in locul respectiv, dar care sa reziste si iernilor geroase.

Surse foto: bhg.com, pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului