Amenajarea gradinii

#gradina #alge gradina #solutii alge #alge gradinarit

5 ponturi care te ajuta sa folosesti algele la tine in gradina

Algele pot fi micul secret al gradinii tale, gratie proprietatilor uimitoare ale acestor plante marine. Daca fermierii care locuiesc in proximitatea plajelor le folosesc de generatii intregi pentru gradinarit, probabil ca au ajuns sa cunoasca foarte bine beneficiile algelor in cultivarea, cresterea si ingrijirea plantelor din gradina.

Algele merita un loc de cinste in gradina ta, deoarece contin nutrienti pretiosi, precum potasiu, magneziu, nitrogen si fosfor, minerale de care solul gradinii are nevoie pentru a hrani culturile. Atunci cand folosesti algele in compozitia mulciului, scapi imediat de buruieni si de alti daunatori care iti afecteaza plantele. Iata cateva ponturi prin care algele pot fi folosite in gradina cu succes!

1. Aduna algele de la jumatatea malului

Colectarea algelor de la jumatatea malului te ajuta sa le selectezi in starea lor perfecta pentru a fi de ajutor in gradina. Acestea sunt suficient de departe de apa, astfel incat sa fie uscate la un nivel optim, fara sa fi ajuns sa fie invadate de gandacei si alti paraziti de pe uscat.

2. Foloseste alge proaspete

Societatea Regala de Horticultura din Londra, Marea Britanie, confirma faptul ca algele proaspete pot inlocui cu succes fertilizatorii naturali, precum gunoiul de grajd. Ai grija, totusi, ca algele sa fie uscate in aer liber, inainte sa le introduci in sol.

3. Nu face economii la cantitate

Algele ar trebui sa fie folosite pentru fertilizarea solului in cantitati generoase, pentru a avea efectele scontate. Aplica doua straturi substantiale, la o adancime de circa 10-15 centimetri. Vestea buna este ca, si atunci cand nu reusesti sa faci rost de foarte multe alge, pana si cantitatile mici amestecate in compost pot avea beneficii importante.

4. Adauga algele in compost

Algele proaspete, adaugate in compost, ajuta la grabirea procesului de fermentatie, intrucat bacteriile deja existente se vor hrani din acidul alginic prezent la nivelul acestor plante.

5. Pregateste solutii fertilizatoare

Algele proaspete mai pot fi folosite si pentru pregatirea unui ceai nutritiv pentru plantele tale. Umple o galeata mare cu alge clatite in prealabil si toarna deasupra apa de ploaie (daca este posibil) sau apa de la robinet. Lasa solutia sa devina cat mai concentrata cateva saptamani, amestecand ocazional mixtura. Lichidul nutritiv poate fi apoi pulverizat direct pe plante, care vor creste mai repede si vor fi protejate de daunatori.

Sursa foto: bankpics.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului