Amenajarea gradinii

#cimbru #lacramioara #vinca #Ajuga #covor ierbos #plante covor ierbos

5 plante care formeaza un covor ierbos minunat

Amenajarea gradinii este extrem de importanta in orice sezon, iar plantele care formeaza un covor ierbos sunt foarte apreciate de catre gradinari. Aceste acoperitoare de sol sunt, de cele mai multe ori, usor de ingrijit, asadar le poti planta fara grija in gradina ta. Iata cateva plante pe care le poti folosi pentru a avea un covor ierbos minunat in curte!

1. Cimbru

O planta pe care o poti folosi pentru amenajarea gradinii este cimbrul. Face parte din famila Lamiaceae si cuprinde aproximativ 48 de specii, multe dintre ele aromatice. Aceasta planta are frunze parfumate si flori alb si roz.

2. Galium odoratum

Galium odoratum, cunoscuta si sub denumirea de vinarita, este o planta din familia Rubiaceae, care prefera locurile ferite de soare si solurile fertile. Este una dintre plantele acoperitoare de sol care emana un parfum uimitor. Cand frunzele sunt strivite, acestea emana un miros asemanantor cu cel al fanului proaspat cosit.


3. Ajuga

Ajuga cuprinde aproximativ 45 de specii si este apreciata pentru covorul ierbos inedit pe care il formeaza. Este cultivata in mod deosebit pentru frunze, insa si florile sunt uimitoare. Are frunze lucioase, rotunde, in nuante de verde inchis si cu tonuri de auriu, roz, alb sau purpuriu. Florile acestei plante pot fi albastre, roz sau albe.

4. Lacramioara

De o frumusete izbitoare, lacramioarele sunt unele dintre cele mai usor de ingrijit plante acoperitoare de sol. Aceste plante prefera locurile umbroase de sub copaci si se pot raspandi cu usurinta. Parfumul emanat de lacramioare este discret, proaspat si dulce. Este o planta extrem de indragita si este asociata cu primavara.

5. Vinca

Vinca se dezvolta cel mai bine in solurile umede, avand tulpini taratoare care pot atinge dimensiuni de 1-2 metri. La suprafata solului nu depasesc lungimea de 20-70 de centimetri. Incepand cu primavara si pana toamna, florile Vinca infrumuseteaza gradinile. Avand flori albastre, violet sau alb, aceasta planta reprezinta un bun acoperitor de sol, intrucat se si adapteaza usor la o gama larga de conditii de sol.



Sursa foto: outsidepride.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului