Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #gradina stil englezesc #gradina in stil englezesc

5 pasi pentru a-ti amenaja o gradina superba in stil englezesc

Chiar daca ai convingerea ca stilul clasic-regal ti se potriveste ca o manusa si iti doresti cu ardoare o gradina in stil englezesc, trebuie sa iei in calcul anumite amanunte esentiale. Modul de amenajare a spatiului exterior in stil englezesc necesita un spatiu destul de generos si ceva mai multa munca si rabdare pana la a obtine rezultatul dorit.

Iata mai jos cateva sfaturi pentru a avea in spatele casei tale un univers verde si luxuriant, pus in valoare de bunul gust al elementelor de decor.

1. Verifica solul

Gradina englezeasca fara gazon este imposibil de conceput. Pentru alegerea gazonului potrivit, va trebui sa analizezi cu atentie solul pe care intentionezi sa iti pui in practica ideile si sa te asiguri ca este compatibil cu tipul gazonului. Acest pas te va ajuta sa stabilesti ulterior si ce plante si copaci poti planta.

2. Marcheaza aleile pe sol infertil

O gradina in stil englezesc trebuie sa scoata in calea ta fiecare coltisor al ei, iar pentru acest lucru ai nevoie de cat mai multe alei. Stabileste zonele de trafic in gradina pe portiunile cu sol infertil si traseaza-le inca dinainte de a te apuca de plantat.

3. Alege florile si plantele

In functie de calitatile solului, stabileste ce flori si plante vei sadi in micul tau paradis verde. Nu uita ca englezii sunt recunoscuti pentru pasiunea lor pentru trandafiri, dar nu te limita doar la acestia. Alege tufe de flori cu inflorescente lungi, pentru a imbogati randurile de trandafiri din gradina ta.

4. Opteaza pentru un decor minimalist

Stilul clasic al unei gradini victoriene impune ca elemente de decor statuile, fantanile arteziene, bancile din fier forjat si un iaz artificial. Nu este cazul sa ii copiezi pe clasici. Bancile sau scaunele din lemn si un chiosc ascoperit de plante cataratoare cu flori sunt la fel de emblematice pentru stilul anglo-saxon. Pe chiosc poti amplasa si casute pentru pasarele, pentru a te bucura din plin de farmecul naturii.

5. Alterneaza dimensiunile florilor

Nu uita ca englezii prefera tufele si straturile bogate de flori. De multe ori insa, acestea au dimensiuni diferite. Concentreaza in zone diferite ale gradinii tale florile si plantele in functie de inaltimea lor. Alterneaza coloritul acestora pentru a obtine efecte multicolore spectaculoase.

Din loc in loc, planteaza arbusti ornamentali cu cromatica puternica si nu uita ca un copac sau doi sunt necesari pentru a-ti asigura umbra atat de ravnita in zilele caniculare.

Sursa foto: theinnovationdiaries.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului