Amenajarea gradinii

#aspect gradina #design gradina #amenajare gradina #gradina

5 pasi in care sa transformi radical aspectul gradinii

Vrei sa schimbi aspectul gradinii? Indiferent ca alegi sa plantezi cativa arbusti ornamentali sau sa schimbi radical aspectul gradinii este important sa-ti faci un plan clar, pe care sa-l urmezi. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti transformi radical gradina!

 

1. Creeaza un proiect

Inainte de a incepe amenajarea gradinii este important sa creezi un proiect de lucru de la care sa nu te abati. Gandeste-te bine ce vrei sa schimbi si ce nu, dar si ce design vrei sa obtii la finalul lucrarilor.

Stabileste apoi un buget clar si fa o lista cu tot ceea ce ai de cumparat. In acest fel te asiguri ca nu vei depasi bugetul si vei avea un proiect clar pentru amenajarea gradinii.

Nu uita sa masori gradina sau spatiul in care vrei sa creezi zona de relaxare pentru a sti ce cantitate de materiale sa cumperi pentru alei. De asemenea, vei avea nevoie de

Daca doresti sa planifici in mod eficient, va trebui sa masori diferitele parti ale gradinii pentru a te asigura ca orice achizitie se potriveste in mod corespunzator. Inainte de a te apuca de lucru schiteaza un plan astfel incat sa stabilesti ce design iti doresti pentru gradina.

2. Hotaraste-te ce plante doresti in gradina

Plantele de la flori pana la arbusti, gard viu si pomi decorativi sau fructiferi, trebuie alese cu grija in functie de peisajul pe care doresti sa-l obtii. Desigur, poate fi mult mai usor sa angajezi un specialist pentru a face treaba, dar daca nu iti permiti si trebuie sa faci singur acest lucru, trebuie sa stii cateva reguli de amenajare.

Daca nu ai suficient timp la dispozitie pentru a ingriji gradina, cel mai bine este sa acoperi cea mai mare parte cu gazon si sa plantezi flori rezistente, care nu au neoie de multa atentie.

3. Cauta oferte

Ceea ce trebuie sa faci daca doresti sa iti transformi radical gradina este sa faci cumparaturi si sa gasesti cele mai bune oferte pentru ceea ce cauti. Arunca o privire pe internet deoarece site-urile web ofera intotdeauna oferte despre diferitele materiale pe care le vei dori pentru gradina.

Poti vizita, de asemenea, cateva magazine second-hand sau centre de reciclare care au mobilier vechi. Ai putea sa-l restaurezi sau chiar sa gasesti vase vechi care pot fi folosite pentru plante.

4. Elemente decorative care nu trebuie sa-ti lipseasca

Desigur, transformarea gradinii tale este o sarcina destul de grea, motiv pentru care poate fi usor sa omiti anumite aspecte si sa-ti dai seama cand deja este prea tarziu. Pentru a-ti usura munca, am pregatit o lista cu lucrurile care ar trebui sa se regaseasca in orice gradina:

  • Ai copii? Nu uita de un spatiu de joaca pentru acestia: leagan, tobogan, spatiu pentru o piscina gonflabila, o ladita cu nisip etc.

  • Iluminarea este foarte importanta. Cumpara lampi solare care nu consuma energie pentru a lumina alea, spatiul de relaxare si pentru a scoate in evidenta anumite plante sau copaci pe timp de noapte.

  • Din paleti sau ladite din lemn amenajeaza o „sufragerie” in aer liber: cateva obiecte de mobilier vor transforma imediat gradina intr-un loc de relaxare, mai ales, daca alaturi adaugi un sezlong sau un hamac.

  • Daca iti doresti o fantana arteziana, ulcioarele din lut iti pot fi de mare ajutor. Cel mai mare avantaj este ca acestea rezista in timp si nu au nevoie de tratamente speciale. In plus, poti crea chiar tu fantana.

5. Da viata lucrurilor vechi

Asta chiar ar fi extraordinar! Poti sa te gandesti sa folosesti obiectele pe care le ai deja pentru a nu cheltui multi bani. Ar fi chiar minunat sa folosesti in loc de ghiveci, obiecte precum anvelope vechi pe care sa le pictezi, biciclete, coliviile de pasari, candelabre sau chiar oale sparte. De asemenea, mobilierul vechi il poti curata si vopsi, iar apoi sa il folosesti pentru a depozita ustensilele de gradina. Vor da un aspect unic gradinii si daca le vopsesti in culori vii vor deveni elemente de atractie.

De asemenea, bancutelevechi din lemn pot fi reconditionate si asezate apoi la baza copacilor pentru a te bucura de umbra in zilele caniculare de vara.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului