Amenajarea gradinii

#chiuveta #creativitate #valiza #aranjamente #strecuratoare #sacose #economie #apa #piscina #scurgere #ghivece

5 obiecte transformate in recipiente pentru plante

Crearea unor recipiente pentru flori din obiecte reciclate este avantajoasa din mai multe puncte de vedere. Foloseste lucruri pe care le ai deja prin casa pe post de ghivece pentru flori. Economisesti bani si iti folosesti creativitatea, realizand un aranjament vegetal care va atrage toate privirile.

Iata 5 lucruri transformate in recipiente pentru plante:

 

1 Sacose pentru cumparaturi

Foloseste sacosele vechi de cumparaturi pe post de ghivece pentru plante. Fa cateva gauri pe fundul sacosei pentru drenaj. Pune filtre de cafea din hartie peste gauri, pentru ca pamantul sa nu iasa si sa astupe gaurile. Pentru un plus de siguranta, poti perfora de cateva ori sacosa si in laterale in partea de jos.

 

2 Strecuratoarea

O strecuratoare poate juca rolul unui ghiveci inedit. Acest tip de recipient are "sistemul de drenaj" incorporat. Pune pe fundul strecuratorii o folie perforata din plastic. Metalul se poate incalzi la soare, daunand plantelor din el. Daca transformi o strecuratoare veche intr-un recipient pentru flori, alege plante iubitoare de umbra.

 

 

3 Minipiscina pentru copii

Cand copiii cresc si nu mai ai nevoie de minipiscina din plastic, nu o arunca. Umple-o cu pamant si foloseste-o ca un pat de plante. Minipiscina de copii nu este inalta. De aceea, foloseste-o pentru a creste in ea plante mici cum sunt ridichile sau salata verde.

 

 

4 Valiza veche

Pentru a obtine un aranjament vegetal artistic, o valiza veche este obiectul perfect. Perforeaza fundul valizei, pune o folie de plastic cu gauri pentru drenaj si umple valiza cu pamant. Planteaza flori colorate si lasa capacul deschis. Daca mai ai etichete prinse pe maner, nu le rupe. Pune valiza intr-un loc la vedere in gradina si vei obtine un efect deosebit.

5 Chiuveta

Recicleaza o chiuveta veche transformand-o intr-un recipient inedit pentru plantele tale. Chiuveta are orificiu de scurgere, astfel incat nu este nevoie sa muncesti prea mult. Pentru ca scurgerea unei chiuvete este mare, pune peste ea cateva pietre. In acest fel, cand vei uda plantele, apa nu se va scurge rapid. Umple chiuveta cu pamant si planteaza florile dorite.

 



Sursa foto: hgtv.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului