Amenajarea gradinii

#activitati grdinarit #calendarul gradinarului aprilie #calendarul gradinarului #gradina aprilie

5 lucruri pe care trebuie sa faci in gradina in APRILIE

Primavara a venit, iar aprilie se anunta o luna grea pentru orice gradinar. Daca nu stii de ce sa te apuci mai intai, citeste in continuare un scurt ghid pentru gradinarit in aceasta luna:

Refa gazonul

Mirosul ierbii proaspete iti va desfata simturile in lunile calde, asa ca e momentul perfect sa refaci gazonul afectat de vremea urata din ultima perioada. Scoate peticele de iarba moarta si seamana gazon in portiunile dezgolite. Specialistii sustin ca trebuie sa folosesti aproximativ 500 de grame de samanta de iarba pentru fiecare 28 de metri patrati de gazon. Aplica apoi un fertilizant de primavara special pentru gazon, menit sa ii uniformizeze aspectul si culoarea. Cu o furca, fa gauri din loc in loc in pamant pentru a imbunatati aerisirea solului si drenajul.

Planteaza/tunde arbustii

Pana la jumatatea lunii aprilie mai poti planta inca arbori si arbusti. Este si momentul sa tunzi plantele vesnic verzi, precum coniferele ori ienuparul. Indeparteaza toate ramurile moarte, bolnave sau inestetice. Foloseste in cazul lor un fertilizant cu continut mare de azot. Tot acum, dupa ce li s-au scuturat florile, poti tunde si tufisurile de Forsythia.

Planteaza bulbi si divizeaza plantele perene

Si pentru ca iti doresti, cu siguranta, o gradina plina cu flori, atunci tot in aprilie trebuie sa plantezi si bulbii plantelor care vor inflori la vara, precum dalia, gladiolele sau crinii. Tot acum poti planta pe aleea care duce catre casa plante parfumate precum trandafiri, liliac, iasomie sau levantica. Acum e momentul sa semeni seminte de plante anuale, asa cum sunt galbenelele sau carciumaresele.

In aprilie trebuie divizate si crizantemele, margaretele, brumarelele si irisii. Cand a trecut pericolul de inghet, e momentul sa scoti din casa plantele pe care le-ai tinut la adapost peste iarna. Tunde-le si aplica-le fertilizator.

Planteaza pomi fructiferi

Aprilie este o perioada buna pentru a planta pomi fructiferi, dar si tufe de zmeur sau de mur. Alege pentru ele zone cu mult soare. Cand a trecut pericolul de inghet poti descoperi si straturile de capsuni, pe care trebuie sa le uzi bine.

Repara si vopseste

Gradina nu inseamna doar plante. Cu siguranta ca zapada si ploile au provocat cateva stricaciuni prin gradina. Fa un inventar rapid si apuca-te de reparat. Nu uita sa vopsesti si gardul, care poate deveni un element de decor foarte inspirat.

Sursa foto: princetonlawn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului