Amenajarea gradinii

#gradina mica #amenajare gradina #plante de gradina #flori parfumate #plante agatatorare

5 idei pentru amenajarea gradinilor mici

Daca spatiul din curtea ta este mic, nu trebuie sa iti faci prea multe probleme in ceea ce priveste amenajarea. Cu putina imaginatie, poti reusi sa creezi un design impresionant care sa te ajute sa te relaxezi. Iata cateva idei care iti pot fi de folos pentru amenajarea unei gradini mici!


1. Punte din lemn

O solutie pentru amenajarea unui loc de relaxare in gradina este construirea unei punti din lemn. In acest mod vei delimita spatiul destinat plantelor de zona de odihna. Pentru ca decorul sa fie complet, poti folosi fotolii colorate si o masa mica. Astfel, in micul spatiu amenajat in gradina vei putea servi gustari alaturi de prieteni sau familie sau poti citi, bucurandu-te de sunetul pasarelelor si mireasma florilor din jur.


2. Scari cu flori parfumate

Daca spatiul din curte nu iti permite sa iti amenajezi o gradina in care sa plantezi florile tale preferate, poti crea un design unic in apropiere de casa ta. Pentru aceasta ai nevoie de o scara din lemn, destul de lata, pe care sa pozitionezi ghivece cu flori parfumate. De asemenea, florile agatatoare sunt o buna alegere pentru a crea un mic colt verde in apropierea casei tale.


3. Banca intre flori

Daca, dupa ce ai plantat florile preferate in curte, nu ti-a mai ramas loc si pentru amenajarea unei terase, nu trebuie sa iti faci prea multe probleme. Nu ai neaparat nevoie de mobilier extravagant pentru a te bucura de natura. Este suficient sa amplasezi o banca comoda in mijlocul gradinii, iar spatiul de relaxare este gata!


4. Oglinda din gradina

Este binecunoscut faptul ca o oglinda te poate ajuta sa creezi iluzia de spatiu. Asadar, pentru a da impresia unei gradini mari, tot ce trebuie sa faci este sa plasezi o oglinda intr-un punct strategic al gradinii, astfel incat sa reflecte lumina si stralucirea din acea zona.


5. Plante agatatoare

Poate curtea prea mica nu iti permite sa iti amenajezi gradina mult visata, insa asta nu inseamna ca nu iti poti crea un mic colt de natura. In acest sens, poti sadi plante agatatoare in apropierea gardului, astfel incat sa formezi un tablou din flori colorate exact la intrarea in curte.



Sursa foto: au.lifestyle.yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului