Amenajarea gradinii

#gradina flori #michelle obama #gradina de legume #amenajare gradina

5 idei de gradinarit pe care le poti imprumuta de la Michelle Obama

Desi pare greu de crezut Prima Doamna a Americii, Michelle Obama, are o gradina de legume la Casa Alba! Pana acum doar Eleanor Roosevelt a mai avut o astfel de gradina, pe care a amenajat-o la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial si care este cunoscuta ca "Gradina Victoriei". Daca iti doresti sa ai si tu o gradina prezidentiala, iata de ce ponturi trebuie sa tii cont!

Realizeaza un plan de design

Primul pas este sa stabilesti cum va arata gradina. Cea de la Casa Alba este situata in plin soare, fiind un avantaj pentru multe dintre legume, deoarece acestea iubesc lumina si se dezvolta armonios.

Un alt truc al lui Michelle Obama pe care il poti pune in aplicare este sa cultivi cele mai inalte plante in partea din spate a gradinii, astfel incat acestea sa nu le faca umbra celor mici.

Planteaza flori

Oricat de mica ar fi gradina, este esential sa plantezi si flori, intocmai cum a facut si Prima Doamna a Statelor Unite.

Gradina lui Michelle Obama are nu mai putin de 34 de specii de flori, printre care Coreopsis, Amsonia, Liatris Rudbeckia hirta si chiar salvie.

Alege o varietate bogata de legume

Planteaza o larga varietate de legume, astfel incat sa te bucuri de roadele acestora pana toamna tarziu. Cultiva salata, cartofi, ceapa verde, spanac, rosii, ridichi, varza, conopida, dar si porumb!

Totodata este important sa ai curajul sa cultivi plante mai putin cunoscute, nu doar pe cele clasice.

In gradina de la Casa Alba acest lucru se practica din plin, asa ca nu este de mirare daca printre randurile de ceapa mai observi Physalis philadelphica ( o specie de rosii cherry verzi) sau Crambe maritima (o specie de kale).

Ingrijeste singur gradina

Nu lasa munca din gradina pe mana altora, ci ocupa-te chiar tu de insamantat, plivit, sapat si recoltat. Pana si Michelle Obama se ocupa ori de cate ori are timp de gradina.

Gradinaritul poate fi o activitate distractiva pentru intreaga familie, de aceea nu ezita sa-ti implici copiii si partenerul. Este o activitate placuta, relaxanta si in acelasi timp benefica sanatatii. Stiai ca o jumatate de ora de plivit te scapa de 182 de calorii?

Surse foto: gardenofgethsemane.net, gardenista.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului