Amenajarea gradinii

# cum sa amenajezi gradina cu ciment decorativ # amenajare gradina cu ciment decorativ #ciment decorativ

5 idei de decorare a gradinii cu ajutorul cimentului care-ti vor lua ochii

Cimentul decorativ este tot mai folosit in amenajarea gradinilor. Datorita faptului ca acest material este extrem de versatil si mai putin costisitor decat altele, il vei intalni in multe spatii exterioare.

Pentru cei care au in plan decorarea gradinii, iata cateva idei de decorare cu ajutorul cimentului:

1. Ciment amprentat

Cimentul decorativ poate lua aspecte variate si poate fi personalizat asa cum iti doresti. In cazul in care si tu visezi la o gradina cu alei pietruite si o terasa amenajata tot cu piatra pe jos, poti merge pe o varianta mai putin costisitoare, alegand cimentul decorativ. Cimentul poate fi amprentat pentru a imita piatra, dar si alte materiale, apoi vopsit in nuante gri pentru a arata cat mai aproape de realitate. Cu ajutorul acestei tehnici, poti alege orice tip de piatra doresti, dar la un pret mult mai accesibil.

2. Ciment lustruit

Cimentul lustruit este o alegere perfecta pentru cei carora le place aspectul industrial al acestui material, insa vor sa ii dea putina eleganta si in acelasi timp sa il protejeze. Cimentul lustruit nu se obtine cu instrumente speciale, ci cu densificator chimic care umple porii cimentului. Odata ce s-a uscat foloseste un slefuitor pentru ciment pentru a lustrui suprafata. Cimentul lustruit este o tehnica decorativa care are succes in randul celor care isi amenajeaza gradinile, datorita aspectului sau chic, dar si pentru ca este usor de intretinut.

3. Ciment colorat

Atunci cand vrei sa iti imbraci gradina in cat mai multe culori, vopsirea cimentului este una dintre cele mai bune tehnici decorative. Exista multe optiuni de culoare dintre care sa alegi cand vrei sa folosesti cimentul colorat in gradina. Culorile acide vor da un efect special de marmura, in timp ce culorile pe baza de apa asigura o colorare in profunzime si uniforma.

4. Adauga elemente texturate

Elementele texturate sunt in tendinte in amenajarile cu ciment decorativ. Cand cauti ceva simplu si in acelasi timp ieftin, poti alege dintre o multime de tratamente care adauga textura podelelor din ciment. Doua dintre cele mai populare sunt finisajul cu matura si finisajul cu sare de roca.

Finisajul cu matura este extrem de simplu de facut si este de mare impact in intreg decorul pentru ca il face sa arate mult mai scump decat este. Aceasta textura se realizeaza cu ajutorul unei maturi dense cu care se traseaza linii pe cimentul inca ud. Finisajul cu sare de roca se realizeaza la fel de simplu, prin presarea rocilor in cimentul ud.

5. Adauga elemente naturale in ciment

Te poti numara printre norocosi atunci cand ai o gradina mare, pe care sa o amenajezi cum iti place, cu cat mai multe elemente si decoratiuni. Dar cu putina imaginatie, chiar si o gradina de mici dimensiuni poate fi amenajata astfel incat sa impresioneze de la prima vedere. De exemplu, poti adauga si elemente naturale printre cele din ciment decorativ. Printre portiunile cu ciment poti lasa spatii in care sa pui gazon natural sau artificial, ori flori. Mixul de ciment, elemente naturale si culoare va transforma gradina ta intr-o oaza perfecta de relaxare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare