Amenajarea gradinii

#curatenie gradina #sfaturi gradinarit #curatenie de primavara #gradina primavara #amenajare gradina #gradina #curatenie

5 greseli de evitat la curatenia de primavara din gradina

Cum narcisele, lalelele si alte flori care ti-au infrumusetat pana acum gradina incep sa se ofileasca, poti fi tentat sa faci putina curatenie si sa aduni toate frunzele si petalele ofilite. Nu este insa cea mai buna idee, mai ales in cazul bulbilor de flori, pentru ca acestia au nevoie de tulpinile si frunzele ramase pentru a capta energia solara. De asemenea, curatarea frunzisului va interfera cu abilitatea plantei de a se hrani in anul urmator si de a se regenera.

Iata cinci greseli pe care trebuie sa le eviti in timpul curateniei de primavara din gradina:

1. Idealizarea gradinilor

Este o mare greseala sa crezi ca gradinile trebuie sa intruchipeze perfectiunea. Iar daca totusi te incapatanezi, nu ai decat sa investesti o avere in a o intretine. Nu uita ca plantele adevarate se ofilesc si nu arata intotdeauna grozav si ca au nevoie sa parcurga toti pasii unui ciclu pentru ca viata lor sa fie una indelungata.

2. Eliminarea totala a uscaciunilor

Daca atunci cand faci curatenie in gradina ai tendinta sa elimini nu doar petalele uscate ale florilor, ci si tulpinile, acest lucru ar putea ingreuna regenerarea ulterioara a acestora. Limiteaza-te, asadar, la indepartarea florilor si a frunzelor uscate si lasa tulpina sa isi indeplineasca rolul nutritiv pentru planta.

3. Invelirea terminatiilor plantelor

Foarte multa lume practica invelirea partilor inca verzi ale plantelor cu celofan sau alte materiale similare, fara sa stie ca acest lucru nu este decat o pierdere de timp care, pe deasupra, impiedica fotosinteza.

4. Asteptarea inutila

O alta greseala pe care o practica persoanele care ingrijesc flori este sa astepte ca frunzele sa se usuce complet inainte de a le taia. Sase saptamani dupa inflorire sunt suficiente pentru ca frunzele sa se ingalbeneasca si sa poata fi inlaturate.

5. Inlocuirea plantelor uscate cu altele de sezon

Nu doar ca nu vei reusi sa maschezi complet plantele uscate, dar cele noi vor trece prin acelasi proces de ofilire in scurt timp. Mai bine accepti ideea ca nu le poti ascunde si iti configurezi gradina pe zone care infloresc pe rand, astfel incat sa ai mereu un coltisor verde si inflorit.

Sursa foto: addins.kwwl.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului