Amenajarea gradinii

#jardiniera #fier forjat #banca. #spalier #arcada flori

5 decoratiuni din fier forjat pentru gradina ta de basm

Fierul forjat a fost mult timp unul dintre materialele preferate pentru realizarea decoratiunilor de gradina, insa odata cu aparitia pe piata a altor materiale, a inceput sa fie neglijat si uitat intr-un con de umbra. Anul acesta se poate remarca o revenire a fierului forjat in decorarea si amenajarea gradinii.

El confera spatiului un aer elegant si ingrijit, este foarte durabil si poate fi folosit ca suport pentru cresterea plantelor.


1. Spalier din fier forjat

Pentru gradina ta de basm, poti alege ca element de decor un spalier din fier forjat. Cu linii simple si onduleuri clasice, un astfel de spalier poate aduce un plus de frumusete spatiului, fie ca il folosesti ca atare, fie ca il folosesti pe post de suport pentru cresterea plantelor cataratoare, cum sunt zorelele.


2. Banca din fier forjat

Bancile din fier forjat amintesc de cele mai frumoase gradini publice din Franta, unde toate elementele de decor creeaza o armonie vizuala completa, perfecta. Poti alege si tu sa iti decorezi gradina cu o banca din fier forjat. In functie de preferinte si de stilul in care ai amenajat spatiul, poti alege modele mai simple sau mai elaborate.

In ceea ce priveste paleta cromatica, aceasta se restrange la negru sau gri inchis pentru a pastra autenticitatea fierului forjat, insa se poate opta si pentru decoratiuni albe sau colorate din fier forjat.


3. Arcada din fier forjat

Inspirata din decoratiunile specifice gradinilor orientale, arcada din fier forjat, cu detaliile ei curbate si rasucite, poate fi vedeta gradinii tale. Cu sau fara flori, o astfel de arcada nu poate fi trecuta cu vederea, dimpotriva, te imbie sa descoperi ceea ce se afla dincolo de ea.


4. Sfera din fier forjat

Cu un design modern si urban, sfera din fier forjat poate aduce un plus de eleganta spatiului din gradina. Daca vei cultiva plante cataratoare la baza ei, in scurt timp acestea isi vor intinde vitele si frunzele pe fiecare brat din fier forjat, dand nastere unei sfere cu flori.


5. Jardiniera din fier forjat

Jardinierele aduc intotdeauna un plus de veselie spatiului in care sunt amplasate. Pentru gradina ta de basm poti opta pentru jardiniere din fier forjat, care se fixeaza in peretele exterior. Cand te plictisesti de acest decor, poti muta jardiniera in alt loc sau pur si simplu poti inlocui frumoasele flori.



Sursa foto: plowhearth.com, arusticgarden.com, houzz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului