Amenajarea gradinii

#plante de gradina #buruieni #plante medicinale #tratamente naturiste

Buruieni cu puternice efecte curative, care se regasesc in orice gradina

Daca nu ai avut sansa sa iti tratezi bolile cu ajutorul plantelor medicinale folosite in medicina populara, probabil ca vei simti tentatia de a elimina definitiv toate plantele invazive din gradina ta. Esti pe punctul de a face o mare greseala, intrucat banalele buruieni pot avea efecte pot avea efecte curative nebanuite.

1. Troscotul

Oricat de enervant s-ar dovedi troscotul rasarit in gradina ta nu este cazul sa il elimini definitiv odata cu venirea primaverii. Banala buruiana se dovedeste una din cele mai importante surse de siliciu organic din natura, ajutand la mentinerea in buna stare a sistemului vascular si osos din organismul uman. Ceaiul de troscot se prepara din florile uscate ale plantei. Acestea se pot recolta la sfarsitul verii si toamna.

2. Ciulin

Ciulinul poate fi o adevarata pacoste intr-o gradina, dar reprezinta si un medicament natural folosit in prevenirea bolilor de ficat si pentru stimularea digestiei. Poti pastra un ciulin sau doi in colturile ascunse ale gradinii, culegand fructele acestora pentru a-ti prepara magicul ceai.

3. Rochita randunicii

Planta invaziva este intalnita indeosebi in gradinile de legume si pe garduri in zone umbrite. Sigur, nu trebuie sa o lasi sa isi faca de cap in gradina ta, dar poti recolta cu atentie frunzele acesteia. In stare proaspata, frunzele de rochita randunicii erau folosite in popor pentru tratarea furunculelor si cicatrizarea ranilor. Uscate si preparate sub forma de ceai, frunzele sunt un bun remediu in tratarea dischineziilor biliare si impotriva constipatiei.

4. Rostopasca

Planta isi are un renume de medicament natural inca din Antichitate. Rostopasca este folosita si acum cu succes in tratarea bolilor hepatice si a afectiunilor biliare. Seva proaspata, de culoare portocalie, a plantei este folosita in continuare, in zonele rurale, pentru eliminarea negilor. Planta creste in locuri umbrite si umede, in special la colturile gardurilor sau langa case. Se poate inmulti prin seminte daca vrei sa o cultivi constant in gradina.

5. Urzica

Inclusiv intepatoarea urzica este folosita de secole ca leac babesc. Consumata atat ca aliment la inceput de primavara, cat si folosita in medicina naturista, urzica si-a demonstrat veleitati de medicament extrem de util. Ceaiul de urzica este folosit in curele de slabire, la intretinerea parului, in reglarea tensiunii arteriale si in curele de detoxifiere.

Sursa foto: justizi.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului