Amenajarea gradinii

#gradinarit #proiecte gradina #proiecte copii #gradinarit copii

4 proiecte minunate de gradina pentru copii

Atunci cand micutul tau beneficiaza de o gradina este deosebit de educativ, dar mai ales distractiv sa il implici in diverse proiecte care tin de natura. Faptul ca va experimenta "magia" de a da viata unei plante dintr-o banala samanta, ori ca va crea un tablou vizual minunat din mai multe petale multicolore il va ajuta sa-si dezvolte iubirea pentru natura si va beneficia de niste amintiri minunate.

Iata 4 proiecte pe care le poate realiza chiar copilul tau alaturi de tine. Bucurati-va de momente!


1. Ghiveciul din tub de hartie

Vei avea nevoie de un tub de hartie ramas in urma utilizarii unui sul de prosoape de bucatarie, niste ingrasamant organic si cateva semine de floare, sa zicem de floarea soarelui. Aseaza tubul intr-o cutie goala (poate fi ceva de plastic), lasa-l pe cel mic sa-l umple cu pamant si apoi sa semene o singura samanta din respectiva floare. Adu-i aminte sa o ude cu regularitate pana ce planta germineaza. Apoi plantati tot tubul in gradina, intr-un loc dinainte ales.


2. Sperietoare din CD-uri

Atunci cand ai o mica gradina de legume este posibil ca si anumite pasari sa fie atrase de ea. Distreaza-te alaturi de copilul tau construind o sperietoare de pasari din cateva banale CD-uri pentru a va proteja pretioasa cultura.

Legati cu un siret mai multe CD-uri sau DVD-uri zgariate, iar apoi, pentru ca sperietoarea voastra sa fie si mai interesanta, adaugati-i putin "par" dintr-o rola veche de caseta. Agata sperietoarea de gard sau de un bat si astfel va fi o decoratiune interesanta in curtea voastra.


3. Insecte din conuri de brad

Un alt proiect deosebit de interesant pentru micutul tau este sa il ajuti sa faca insecte din conuri. In cazul in care nu ai la indemana cateva conuri poti folosi ghinde. Lipiti-le impreuna si apoi folositi-va de alte lucruri din gradina voastra pentru a le da o forma cat mai realista. Cateva crengute pot fi picioarele, in timp ce doua sau mai multe frunze pot tine loc de aripi.


4. Ghiveciul din cizme de cauciuc

Ce poate fi mai distractiv decat sa transforme o banala cizma de gradina intr-un ghiveci superb. Puteti folosi si o stropitoare mai veche, o galeata, chiar o palarie sau o roaba de care nu mai ai nevoie. In cazul in care obiectul ales nu are gauri de scurgere pentru drenaj, explica-i celui mic sa puna mai putina apa pentru a nu da pe afara.



Sursa foto: sloatgardens.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului