Amenajarea gradinii

#legume #plante #gradina #decorare gradina #etichete gradina

Obiecte banale pe care le poti transforma in etichete pentru plante

Gradina cu legume si flori nu este atat de vesela ori de colorata pe cat ti-ai dori? In loc sa plantezi noi legume sau flori pentru a o transforma, poti recurge la o solutie creativa: etichetarea haioasa a plantelor! Pentru ca efectul sa fie cat mai reusit, apeleaza cu incredere la etichete mai putin conventionale, pornind de la obiectele banale. Iata cateva idei!


1. Carlige de rufe

Daca ai folosit carligele pana acum doar pentru a te asigura ca hainele proaspat spalate nu zboara la prima adiere de vant, afla ca le poti oferi oricand noi intrebuintari!

In gradina, carligele de rufe pot fi transformate cu usurinta in etichete creative pentru plante: nu trebuie decat sa prinzi cate un carlig de cate un betisor (de tipul celui pentru frigarui) si sa il plasezi in dreptul unei plante anume, asigurandu-te ca in prealabil ai scris/desenat un nume ori un simbol reprezentativ pentru planta in cauza.

Pentru ca eticheta-carlig de rufe sa fie si mai eficienta, trece numele/simbolul plantei pe ambele parti.


2. Dopuri de pluta

Banalele dopuri de pluta, de care te descotorosesti de indata ce ai deschis sticlele de vin, se pot dovedi prieteni de nadejde in gradina. Foloseste-le, asadar, pentru a-ti eticheta in mod creativ plantele din gradina ori din ghivece, utilizand si de aceasta data betisoare de frigarui pe post de suport sau un set vechi de furculite.


3. Pietre

Copiii tai se vor bucura sa fie implicati in urmatorul proiect: transforma cativa bolovani din gradina in etichete vesel colorate pentru plante!

Micutii pot desena rosii, ardei, castraveti, pepeni etc. pe suprafata bolovanilor, dupa care trece si numele fiecarei legume/fruct/flori careia i se adreseaza eticheta.

Pont: foloseste vopsea rezistenta la apa, astfel incat frumoasele desene sa nu dispara la prima ploaie.


4. Crengute

Crengutele imprastiate prin gradina, in urma unei rafale mai puternice de vant ori a unei ploi de vara, pot fi adunate si utilizate, la randul lor, ca etichete pentru plantele din ghivece sau din gradina.

Tot ce trebuie sa faci este sa decojesti partea superioara a crengutelor (bine uscate, in prealabil), in asa fel incat sa poti trece cu markerul numele plantei.

Sursa foto: growingwildseeds.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului