Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #aspect gradina #schimbare aspect gradina

4 moduri interesante de a schimba aspectul monoton al gradinii

O gradina vesela si colorata iti poate face ziua mai frumoasa, astfel ca starea ta de spirit poate depinde de modul in care alegi sa-ti amenajezi gradina! Flori colorate, lampioane sau ghivece inedite sunt doar cateva dintre elementele pe care le poti folosi pentru o gradina de vis. Iata cateva idei care te-ar putea ajuta sa-ti infrumusetezi gradina!


1. Borcane colorate pentru o atmosfera romantica

Pentru a crea o atmosfera romantica in gradina proprie, nu trebuie decat sa iti folosesti imaginatia. Cauta cateva borcane vechi in care sa pui pietricele colorate sau boabe de fasole si lumanari, dupa care agata-le in copaci si vei reusi sa schimbi total aspectul gradinii tale, care va deveni un spatiu romantic si confortabil, mai ales dupa lasarea intunericului.



2. Un butuc acoperit de flori

O alta optiune pentru a infrumuseta spatiul din gradina este sa acoperi butucul ramas dupa taierea copacului cu flori cat mai colorate. Covorul de flori din jurul butucului face ca un colt nefolosit si inestetic din gradina sa devina o comoara vizuala!


3. Pat suspendat pentru relaxare

Pentru zilele in care vrei sa te odihnesti in mijlocul naturii, poti amenaja un spatiu confortabil in gradina ta. Astfel, iti poti petrece dupa-amiezile relaxandu-te intr-un pat agatat de crengile unui copac. Pentru confectionarea patului poti folosi placi din lemn rezistent pe care sa le prinzi cu sfoara de crengile copacului. Adauga o saltea si cateva perne confortabile si spatiul tau de liniste este gata!


4. Fantani exterioare

Sunetul apei curgand te poate ajuta sa-ti linistesti gandurile si sa te calmezi dupa o zi stresanta. Fantanile exterioare nu reprezinta doar o optiune decorativa interesanta, ci si un mijloc prin care iti relaxezi organismul, ascultand clipocitul apei. Poti construi fantani exterioare cu ajutorul unor vase de lut mai mari, la care sa adaugi un sistem de alimentare cu apa, dar poti alege si modalitati extravagante de constructie a unei fantani, precum cele care imita cascadele sau fantanile arteziene impozante din marile parcuri.



Sursa foto: krisallendaily.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului