Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #decorare gradina #gradina pe acoperis #gradina pe casa

4 moduri de amenajare a unei gradini pe acoperis

Daca locuiesti intr-un apartament si nu ai spatiu pentru a-ti amenaja o gradina, nu trebuie sa te intristezi. Poti face acest lucru pe acoperisul blocului. Acest tip de amenajare capata din ce in ce mai multa notorietate, intrucat si persoanele care locuiesc in apartamente isi doresc sa aiba un loc de relaxare. Iata cateva moduri in care poti amenaja acoperisul blocului pentru a crea un refugiu linistitor!

1. Spatiu central pentru cina

Acest tip de amenajare a gradinii pe acoperis este potrivit pentru a petrece timp de calitate alaturi de prieteni. In centrul gradinii este pozitionata masa, unde poti lua cina alaturi de persoanele dragi, iar restul spatiului poate fi decorat cu flori tropicale. Spatiul verde este un bun remediu pentru a scapa de starile de depresie sau oboseala, intrucat iti va reda energia.

2. Acoperis din plante

Pentru un spatiu in care sa te binedispui dupa o zi obositoare la munca este recomandat sa folosesti cat mai multe plante in amenajarea gradinii de pe acoperis. Fie ca alegi sa decorezi spatiul folosind flori parfumate, fie ca te relaxeaza plantele luxuriante, petrecerea timpului in gradina de pe acoperis este cel mai potrivit mod de a te destinde si a te reincarca cu energie.

3. Terasa din plante

Amenajarea unei terase pe acoperisul blocului creeaza impresia unui spatiu vast. Astfel, poti amplasa intr-un colt al acoperisului cateva piese de mobilier in jurul carora sa plasezi plante. De asemenea, poti amenaja si un spatiu de dans, atunci cand dai o petrecere pe acoperis.

4. Doua stiluri, un spatiu de relaxare

Imbinarea dintre stilul agitat al orasului si linistea deplina din mijlocul naturii poate fi o idee buna pentru a amenaja spatiul de pe acoperis intr-un mod inedit. Astfel, poti forma o "poarta" intre vacarmul orasului si starea de repaus pe care ti-o dau plantele de pe acoperis. Poti plasa cateva fotolii directionate catre imaginea de ansamblu a orasului pe care sa le inconjori cu plante parfumate. Astfel, vei obtine un spatiu de relaxare inedit.



Sursa foto: apartmenttherapy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului