Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #gradina

4 lucruri importante de care trebuie sa tii cont cand iti amenajezi gradina

Ce inseamna pentru tine gradina ta? Pentru unii, locul unde poti face plaja sau unde iti inviti prietenii la un gratar. Pentru iubitorii de natura gradina casei este probabil spatiul cel mai important al locuintei.

Sa stai si sa te relaxezi intr-un colt de rai, inconjurat de flora si, de ce nu, de fauna poate reprezenta o mare provocare pentru tine si familia ta.

Iata cateva idei care sa te ajute cand iti amenajezi gradina:

1. Gazonul

Acesta face toti banii intr-o curte. Are avantaje si dezavantaje. La capitolul avantaje poti trece faptul ca poate fi achizitionat in rulouri, deci este simplu de montat. La dezavanteje, trebuie sa stii ca un gazon are nevoie de multa apa. Trebuie udat de doua ori pe zi, daca este foarte cald. Sau iti poti monta un sistem de irigatii.

2. Sisteme de irigatii

Un sistem de irigatii este foarte bun la casa omului, mai ales atunci cand ai o gradina care trebuie udata. Si pentru ca tehnologia a avansat, sistemele de irigatii moderne au ajuns sa fie controlate de la distanta prin tot soiul de comenzi electronice. Chiar daca esti plecat de acasa, prin telefon poti comanda ca gradina ta sa fie udata.

3. Spatiile verzi

Odata ce ai montat gazonul in curte, dar si celelalte flori si plante, trebuie sa tii cont ca tu trebuie sa te ocupi de acestea. Sau poti apela la un specialist. Ideea este ca tunderea gazonului si toaletarea plantelor, fertilizarea gazonului si a plantelor ornamentale, controlul buruienilor si combaterea daunatorilor sunt activitati vitale in bunul mers al unei gradini de poveste.

4. Plantele ornamentale

Plantele ornamentale sunt de efect si dau bine in orice gradina. Trebuie doar sa afli care este perioada recomandata pentru a fi udate, in functie de caracteristicile speciilor pe care le alegi. Atentie! Daca a plouat recent plantele nu trebuie udate. Cand este ger, insa, va trebui sa le uzi mai des.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare