Amenajarea gradinii

#gradinarit #activitati grdina #decembie

4 lucruri de care gradina ta are nevoie in luna decembrie

Pentru orice gradinar caruia ii place sa aiba grija de gradina lui, luna decembrie este o luna aglomerata, contar parerii conform careia daca este frig afara, nu ai ce face. Da, poate ca nu ai ce face afara in luna decembrie, dar cu siguranta nu vei avea timp sa te plictisesti. Iata cateva lucruri de care gradina ta are nevoie in luna decembrie.


1. Gazonul trebuie protejat de traficul intens

Daca vremea este geroasa, iar gazonul ingheata, este indicat sa il feresti de traficul intens. In general, gazonul este realizat dintr-un mix de ierburi rezistente, dar sub actiunea inghetului si a greutatii picioarelor, ele se pot rupe, iar la primavara se vor regenera foarte greu sau chiar deloc. Prin urmare, incearca sa-ti creezi doar o alee pe gazon sau sa eviti sa calci gazonul in zilele geroase de decembrie.


2. Gradina de anul viitor are nevoie de un plan

In decembrie, este momentul propice pentru a-ti planifica gradina de anul viitor. De ce este util sa faci acest lucru? Deoarece o planificare clara te va ajuta sa folosesti spatiul la capacitate maxima, sa stii ce si unde vrei sa plantezi, dar mai ales sa tii o evidenta a culturilor. Cand ai un plan bine pus la punct, gradina ta va fi mult mai organizata si mai ingrijita.


3. Gradina de legume are nevoie de un "upgrade"

Daca pana acum te-ai obisnuit sa cultivi doar legumele cel mai des folosite in bucatarie, cum ar fi salata verde, ridichi, rosii, ardei grasi si vinete, anul viitor poti incerca si soiuri noi de legume si verdeturi. De exemplu, poti planta broccoli, varza chinezeasca, rucola, radicchio si alte astfel de legume mai putin comune in gradinile de la noi. In acest fel, vei schimba culturile din pamant si vei putea beneficia de o recolta mai variata de legume.


4. Livada are nevoie de protectie suplimentara

In livada, pomii fructiferi se pot bucura de luna decembrie daca ii protejezi corespunzator. Le poti aplica un strat de ingrasamant, precum si o protectie din tulpini de floarea soarelui sau de porumb. De asemenea, pomii fructiferi sunt pregatiti pentru primul tratament de iarna, cu sulfat de cupru. Tratamentul se aplica in zilele cu temperaturi pozitive.

Sursa foto: mylittlecityfoodgarden.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului