Amenajarea gradinii

#mobilier gradina #gradina #plante gradina #amenajarea gradinii #flori gradina

4 idei surprinzatoare pentru a decora gradina iarna

Primavara si vara sunt cele mai frumoase anotimpuri in care te poti bucura in voie de gradina ta. Iarna insa iti transforma gradina intr-o anexa, un spatiu inutil, pe care il mai folosesti doar ca zona de tranzitie. Uita de acest lucru si da viata gradinii tale chiar si in sezonul rece. Cu putina imaginatie si minutiozitate, poti crea in gradina ta niste decoruri ce iti taie respiratia chiar si iarna. Iata cateva idei care te pot ajuta in acest sens:

1. Petalele si vasele mari

Terasa casei tale se poate transforma intr-o gradina uimitoare de iarna daca presari peste ea o multime de petale de flori multicolore si in mijlocul sau adaugi si cateva vase imense de teracota pline cu apa. Pentru un plus de eleganta, poti impodobi gradina cu cateva perdele transparente, care vor crea o atmosfera linistitoare, ce imbie la meditatie profunda.

2. Conifere si flori de iarna pentru o gradina primitoare

In cazul in care gradina ta este plina de copaci si plante de foioase, care iarna se usuca si creeaza o atmosfera trista si fara suflet, poti sa umpli acest spatiu monton cu cateva vase mari pline cu conifere sau arbusti de iarna. De asemenea, pe langa aceste plante, poti sa plantezi si cateva flori de iarna precum acacia sau hamamelis, care rezista foarte bine la temperaturi scazute si creeaza o atmosfera primitoare in gradina ta.

3. Mobilierul

Pentru un decor fabulos de iarna, nu uita sa pui in gradina ta si cateva piese de mobilier din ratan sau chiar lemn. Pentru a proteja mobilierul de ploi sau zapada, poti sa il acoperi cu un cort sau cu un sistem de inchidere rezistent la apa. Acesta poate fi chiar si portabil pentru mai multa functionalitatea. Astfel, gradina ta va deveni un spatiu foarte util chiar si in anotimpul rece, unde vei putea lua micul dejun, chiar in mijlocul naturii. Pentru un plus de efect si eleganta, pot folosi in acest spatiu chiar si un gazon artificial sau niste sipci de lemn.

4. Nu uita de iluminat!

Pentru a da viata gradinii tale in timpul iernii, foarte important este si iluminatul, deoarece acesta te va ajuta sa spargi atmosfera rece si umeda, care creeaza culoarea inchisa si plina de montonie. Ai grija insa ca becurile pe care le folosesti sa fie impermeabile. Monteaza aceste becuri astfel incat sa creezi o simetrie.

Sursa foto: estiloydeco.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului