Amenajarea gradinii

#fantana #amenajarea gradinii #pietre gradina #compostiera

4 idei de amenajare a gradinii intr-un singur weekend

Amenajarea unui spatiu de vis in gradina ta se poate realiza fara un buget extrem de generos, chiar si atunci cand nu ai toate cunostintele necesare despre gradinarit. Dezvolta-ti propriul sanctuar verde, in care sa uiti de grijile cotidiene. Iata cateva idei de amenajare a spatiului din jurul casei, pe care le poti pune in aplicare intr-un singur weekend.


1. Alege o poteca din pietre

Marcheaza drumul prin crearea unei poteci din pietre care sa se desfasoare spectaculos de-a lungul gradinii sau al gazonului tau. O poti incadra cu cateva plante superbe, arbusti sau flori ornamentale. Masoara pietrele pentru a le incadra vizual in peisaj.


2. Construieste o compostiera

Compostul are nenumarate beneficii pentru gradina ta, asa ca poti construi o lada pentru compost chiar in gradina. Asa ca alege un lemn care nu se umfla la apa si este rezistent in timp la intemperiile vremii. Ai nevoie de 8 paleti, cuie suruburi, foi de OSB si policarbonat, precum si de cateva elemente metalice de fixare.

Dupa ce ai construit compostiera, poti sa strangi in ea diferite resturi menajere, coji de oua, pliculete de ceai, zat de cafea, ziare etc, precum si resturi vegetale, crengi tocate marunt, frunze etc.


3. Creeaza-ti propria fantana

Susurul apei in propria curte? Ce poate fi mai linistitor de atat? Instaleaza-ti o mini-fantana in curte cu ajutorul unui container rezistent la apa, pe care sa il gauresti la baza pentru a putea trece prin el firul electric al unei pompe mici de apa. Sigileaza gaura din jurul cablului si umple containerul cu apa. Din cand in cand, adauga cateva lingurite de inalbitor pentru ca fantana ta sa nu se umple de alge.


4. Fa-ti o mini-sera

Nu esti un gradinar adevarat daca nu iti faci si o mini sera in care sa cultivi cateva legume. Ia-ti cateva tevi de PVC pe care le poti cimenta in pamant, pe care sa le acoperi apoi cu folie de plastic pentru a proteja plantele pe timpul anotimpului rece. Alege marimea serei tale in functie de cate rasaduri vrei sa sadesti.



Sursa foto: 900house.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului