Amenajarea gradinii

#gradina casa #design gradina #decorare gradina #amenajare gradina

4 idei care vor face ca gradina ta sa para mai mare

Odata ce alegi sa locuiesti la casa, gradina reprezinta poate cel mai frumos spatiu pe care il ai la dispozitie. Insa, exista cazuri in care aceasta nu are o dimensiune suficient de mare pentru a reusi sa-ti pui in practica toate ideile de amenjare pe care le ai sau pentru a o face sa para mai aerisita. Iata insa patru idei de amenajare a unei gradini mici care o vor face sa para mai spatioasa.

1. Aranjeaza plantele in mod ingenios

In cazul in care iti doresti sa ai multe flori care sa aduca un plus de miros si culoare gradinii tale, insa nu ai suficient spatiu pentru a le planta, nu inseamna ca trebuie sa renunti la aceasta dorinta. Exista variate moduri in care poti aranja florile astfel incat sa nu ocupi toata gradina si sa creezi ideea unui spatiu mai aerisit.

In primul rand, daca ai o mica terasa, poti agata ghivecele cu flori de tavanul acesteia, la inaltimi diferite. De asemenea, poti opta pentru achizitionarea unui raft suspendat pe care sa il asezi vertical pe peretele exterior al casei sau a unor suporturi pe care sa le amplasezi in exteriorul ferestrelor.

2. Planteaza copaci pitici

Copacii pitici ajung in general la o inaltime de aproximativ 1,5 metri, avand marele avantaj ca nu ocupa mult spatiu din gradina ta. Ai posibilitatea de a opta atat pentru copaci ornamentali pitici, cat si pentru pomi fructiferi, a doua varianta fiind mai avantajoasa. Pomii fructiferi pitici pot fi plantati deopotriva cu scop practic, cat si estetic. Printre soiurile din care poti alege se numara marul, parul, ciresul, caisul sau prunul.

3. Creeaza un colt al plantelor

Pentru a oferi senzatia unei gradini mai mari, este indicat sa asiguri o asezare cat mai ordonata a intregului spatiu.

Astfel, incearca sa faci un plan al amenajarii gradinii si structureaza cat mai bine aranjarea fiecarui element. Spre exemplu, poti crea o anumita zona verde in care sa plantezi diverse plante – fructe si/sau legume. Aceasta va fi principalul punct de atractie si va oferi o senzatie de aerisire pentru restul spatiului din gradina.

In plus, plantarea in acelasi loc a florilor si a legumelor nu doar ca te ajuta sa economisesti spatiu, ci este benefica si pentru bunastarea plantelor, atragand mai multi polenizatori.

4. Rafturi cu dubla utilizare

Pentru ca gradina ta sa para mai mare este indicat sa incerci sa nu o aglomerezi cu prea multe ghivece, obiecte decorative sau unelte, inghesuite prin diferite zone ale acesteia. Pentru a le grupa pe toate intr-un mod placut si ordonat, ai nevoie doar de unul sau mai multe rafturi cu dubla utilizare.

In partea cea mai expusa asaza ghivecele cu flori sau chiar cu legume mici precum ardeii iuti sau rosiile cherry, astfel incat acestea sa primeasca suficienta lumina si caldura. Printre acestea poti pune diverse obiecte decorative pentru un plus estetic.

Apoi, in partea de jos a rafturilor aranjeaza uneltele de gradinarit. Poti lasa aceasta zona de asemenea expusa sau poti monta usi pentru a masca existenta acestora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului