Amenajarea gradinii

#vara #gradina #amenajare gradina #gradina vara

4 greseli de evitat in amenajarea gradinii, in perioada verii

In perioada verii, amenajarea gradinii este una dintre activitatile care nu lipseste din programul majoritatii oamenilor. Cu toate acestea, uneori, decorarea spatiului exterior se face in mod gresit, iar rezultatul final nu este cel dorit. Iata cateva dintre greselile pe care sa le eviti in amenajarea gradinii!

 

Greseala nr. 1: nu acorzi atentie culorilor

Zilele frumoase de vara petrecute in gradina sunt o adevarata incantare, insa, de multe ori, oamenii isi amenajeaza spatiul din gradina intr-un mod sobru. Specialistii in design exterior considera ca aceasta este o greseala, intrucat culorile vesele, precum corai, roz, rosu, asociate cu plantele din gradina creeaza o atmosfera festiva unde iti doresti sa lenevesti. Pentru a contura mai bine decorul, este recomandat sa folosesti perne colorate, fete de masa cu imprimeuri sau lampi.


Greseala nr. 2: nu folosesti mobilier

In timpul verii poti transforma terasa ta intr-o adevarata incapere. Sunt foarte putini cei care se hotarasc sa foloseasca obiecte de mobilier pentru amenajarea spatiului exterior. Mobilierul te ajuta sa transformi un spatiu monoton intr-un adevarat loc de odihna. Astfel, iti poti transforma terasa intr-o sufragerie, unde sa petreci clipe de neuitat alaturi de persoanele dragi sau iti poti amenaja o bucatarie, unde sa gatesti pe perioada verii.


Greseala nr. 3: nu folosesti covoare

Covoarele nu sunt folosite doar pentru amenajarile interioare. Aceste accesorii decorative pot schimba total aspectul terasei tale. Pentru a crea un design inedit, poti alege covoare care imita iarba, colorate, cu imprimeuri tribale ori geometrice. Covoarele vor da un plus de culoare terasei si vor crea o ambianta primitoare.


Greseala nr. 4: nu folosesti accesorii decorative

Amenajarea gradinii trebuie sa fie la fel de atent realizata ca amenajarea interioara. Una dintre greselile pe care ar trebui sa o eviti in ceea ce priveste decorarea gradinii este sa nu folosesti accesorii decorative. Din acest motiv, decorul ar putea parea incomplet si plictisitor.

Oglinzile, lumanarile, piticii de gradina, fantanile si statuetele sunt cateva dintre accesoriile decorative pe care ar trebui sa le folosesti in gradina, astfel incat sa creezi un design inedit.



Sursa foto: deco.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului