Amenajarea gradinii

#gradini belgia #parcuri belgia #lalele belgia #soiuri de flori belgia

4 gradini impresionante din Belgia pe care nu trebuie sa le ratezi

Pentru multe persoane care ajung in Belgia, un obiectiv pe lista lucrurilor pe care trebuie neaparat sa le faca este vizitarea celor mai frumoase gradini. Peisajul colorat, datorat celor mai frumoase tipuri de flori, se imbina de minune cu arhitectura castelelor din jur, creand un adevarat colt de rai. Iata cateva dintre cele mai frumoase gradini din Belgia, pe care nu ar trebui sa le ratezi!

1. Vredehof Tulip Garden

Desi nu este la fel de mare ca gradina Keukenhof din Olanda, Vredehof Tulip Garden este la fel de incantatoare. Aceasta a fost amenajata de Fernand Geyselings in 1987, ca un tribut adus sotiei sale.

Geyselings a plantat peste 200.000 de specii diferite de flori. Astfel ca, in Vredehof Tulip Garden, poti admira peste 200 de varietati de lalele si alte 185 de flori de primavara, de la narcise, pana la zambile. De asemenea, exista si un numar impresionant de arbori cu flori, dar si diverse decoratiuni pentru gradina.

2. Gradina din Groot-Bijgaarden

O alta gradina impresionanta pe care o poti vizita daca ajungi in Belgia este The Groot-Bijgaarden Garden. Acest mic colt de rai cuprinde peste 400 de tipuri de lalele, 35 de tipuri de zambile, 60 de soiuri de narcise si alte 60 de flori impresionante de primavara. In plus, gradina imprejmuieste un splendid castel.

3. Gradina japoneza din Hasselt

Cea mai mare gradina japoneza din Europa se afla in Belgia. Gradina japoneza din Hasselt este amenajata in stilul decorativ care caracterizeaza aceasta cultura. Gradina este alcatuita din trei parti. O zona de tranzitie, cu aspect mai mult vestic, gradina japoneza care cuprinde lacul si casa de ceremonie a ceaiului si parcul cu 250 de ciresi. In prima sambata a fiecarei luni, in gradina japoneza din Hasselt se desfasoara ceremonia ceaiului. Cei care doresc sa participe trebuie sa isi faca rezervare.

4. Ciresii din Bruxelles

Superbe parculete formate din ciresi poti admira chiar in centrul Belgiei, la Bruxelles. Langa Parlamentul European se afla Park Leopold, unul dintre cele mai frumoase locuri in care poti admira falnici ciresi. Exista mai multe specii de ciresi in acest parculet de care te poti bucura in timpul vizitei la Bruxelles.



Sursa foto: discoveringbelgium.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare