Amenajarea gradinii

#gradina #gadget #gadgeturi gradina

4 gadgeturi utile pentru o gradina ingrijita in fiecare anotimp

Spatiul din jurul casei tale are nevoie de atentie constanta pentru a fi o splendoare indiferent de anotimp. Cele mai multe activitati de ingrijire, insa, implica adesea cheltuieli mari financiare, de timp si de energie pe care nu ti le permiti oricand. Pentru a te asigura ca gradina si curtea ta sunt mereu incantatoare, iata 4 gadgeturi utile care nu ar trebui sa iti lipseasca din "arsenal"!


1. Suflanta

Suflanta este un gadget de gradina pe care iti vei multumi ca l-ai inclus intre instrumentele destinate ingrijirii spatiului din jurul casei. Cu ajutorul acestui gadget util, poti indeparta cu usurinta resturile de iarba cosita si alte deseuri mici de la suprafata solului, atat din curte, cat si din gradina.

In functie de preferinte si nevoi, poti alege dintre mai multe tipuri de suflante: suflante cu motor pe benzina, suflante electrice si suflante cu acumulator.

Suflanta cu acumulator, cum este BGA 85 de la STIHL, este usor de manevrat gratie dimensiunilor sale reduse, iar jetul sau puternic de aer asigura indepartarea tuturor resturilor suparatoare din curte si gradina in cel mai scurt timp, cu un efort minim.


2. Motocoasa

Cand vine vorba despre cositul ierbii, indepartarea buruienilor si a tufisurilor inestetice ori uscate, motocoasele sunt gadgeturile care iti vor usura considerabil munca.

Si in acest caz ai la dispozitie o paleta larga de variante, de la motocoase usoare pana la motocoase de putere medie, motocoase de putere mare, motocoase electrice si motocoase cu acumulator.

O alegere excelenta se va dovedi motocoasa cu acumulator FSA de la STIHL, cu o capacitate ergonomica imbunatatita care faciliteaza usurinta la manevrare. Cu ajutorul acestei motocoase, vei putea tunde gazonul din curte si gradina chiar si in locurile mai putin accesibile.


3. Motoferastraul

Au apus de mult vremurile in care ingrijirea si cosmetizarea spatiului din jurul casei - de la indepartarea ramurilor uscate pana la doborarea unui copac - era sinonima cu munca anevoioasa si un efort fizic considerabil.

In prezent, te poti baza oricand pe puterea si eficienta motoferastraului, un alt gadget util pentru gradinarii isteti! In functie de necesitati, poti alege intre motoferastraie cu motor pe benzina pentru taierea lemnului de foc si pentru uz casnic, pentru peisagistica si pomicultura ori pentru domeniul forestier, motoferastraie pentru ingrijirea pomilor, motoferastraie cu acumulator, electroferastraie, emondoare de inaltime si motoferastraie speciale.

Din nou, unul dintre cele mai eficiente si usor de manevrat gadgeturi se va dovedi motoferastraul cu acumulator, precum modelul MSA 160 C-BQ de la STIHL. Perfect pentru taierea lemnului de foc, dar si pentru uz casnic ori pentru lucrari de taiere in spatii inchise, acest instrument de gradinarit este usor, compact, silentios si prietenos cu mediul inconjurator.


4. Foarfece de gradina

Lucrarile din jurul casei includ si ingrijirea gardului viu si a arbustilor. Gadgeturile STIHL care te ajuta sa ai un gardul viu cu “look” profesionist sunt foarfecele de tuns gardul viu cu acumulator: HSA 65 (cu lungime de taiere de 50 de cm) si HSA 85 (cu lungime de taiere de 62 de cm). HSA 65, prevazuta cu cutite cu dinti ascutiti pe o singura parte, poate fi folosita foarte usor in curti si gradini, in timp ce HSA 85, care are cutite cu dinti ascutiti pe ambele parti, este gândita pentru profesionistii in intretinerea spatiilor verzi de pe suprafete mai intinse.

De asemenea, cele 3.000 de curse pe minut si cutitele speciale, lungi, ascutite cu piatra diamantata, sunt atuuri ale tehnologiei STIHL care permit o taiere neteda si rapida a gardului viu, acestea facand fata suprafetelor intinse si crengilor mai groase.

Manerul circular din dotarea foarfecelui de gradina HSA 65 asigura manevrarea fara efort a utilajului. Este ergonomic si permite lucrul in orice directie. Foarfecele de gradina cu acumulator HSA 65 este bine echilibrat, gratie pozitionarii centrale a acumulatorului. In plus, utilajul dispune de o dotare adecvata efectuarii unor lucrari de taiere a gardului viu in zonele sensibile la zgomot, cum ar fi cartierele de locuinte, parcurile si institutiile publice. Scoaterea acumulatorului din foarfece si introducerea lui in incarcator se realizeaza usor, iar simbolul „Lithium-Ion-PRO” este cel care identifica tehnologia inovatoare cu acumulator din dotarea acestui utilaj STIHL. Acesta certifica perfomanta acumulatorului si calitatea profesionala a uneltei. 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare