Amenajarea gradinii

#otet gradina #ingrijire gradina #gradina #otet

4 beneficii nestiute ale otetului! Iata cum il poti utiliza in gradina

 

Ingredientul care nu lipseste din nici o camara nu este util doar pentru gatit. Acesta este de un real ajutor si in cadrul activitatilor de gradinarit. Iata patru beneficii ale otetului asupra gradinilor.

Indeparteaza buruienile

De cate ori nu ti s-a intamplat ca odata smulse, buruienile sa creasca imediat la loc? Poti impiedica ca acest lucru sa se intample daca torni putin otet la radacina acestora. Acestea se vor usca imediat si nu vor mai creste la loc. Poti folosi aceasta metoda in special in cadrul fisurilor din pavajul aleilor.

Alunga furnicile din gradina

Furnicile pot cauza probleme pentru multi gradinari. Poti scapa cu usurinta de acestea daca pulverizezi otet in locurile in care observi aparitia musuroielor. Mirosul intepator al otelului le va indeparta imediat.

Curata mobilierl de gradina

Mobilierul de gradina este murdar si a capatat un miros neplacut? Curata-l cu o solutie formata din o parte otet si trei parti de apa, apoi clateste-l foarte bine. Mirosul va disparea ca prin minune iar mobilierul va arata ca nou.

Indeparteaza rugina de pe uneltele de gradinarit

Uneltele de gradinarit ruginite, pot fi curatate tot cu ajutorul otetului. Tot ce trebuie sa faci este sa le lasi peste noapte la inmuiat in otet nediluat. Freaca-le bine apoi, cu ajutorul unui burete si clateste-le din abundenta cu apa. Sterge-le apoi cu o carpa uscata.

Sursa foto: callmeahippie.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului