Amenajarea gradinii

#palmier #arbusti #ficus #pin #bonsai

4 arbusti de interior, ideali pentru apartament

Vrei sa stii cum sa distingi plantele de interior de arbustii de apartament? Secretul sta in inaltime si in tulpina care este facuta din lemn. Cu toate acestea, deseori se creeaza confuzii intre plantele care cresc destul de inalte incat sa fie confundate cu arbustii si cele care intra cu adevarat in aceasta categorie. Iata care sunt arbustii de apartament care se vor adapta excelent la conditiile de interior.

 


1 Bonsaiul


Este legat de o forma de arta japoneza foarte celebra, care promoveaza cresterea acesor arbusti in miniatura si toaletarea lor astfel incat sa capete forma dorita.

In mod normal, bonsaiul creste intr-un vas cu pamant si este un arbusti pitic, care se dezvolta mai mult pe orizontala.

Bonsaiul iti poate oferi o experienta spectaculoasa, daca ai interesul si rabdarea necesara pentru a invata tot ce tine de ingrijirea si tunderea lui.

Daca esti presat de timp, atunci ar fi bine sa-l cumperi gata crescut si sa-l sadesti direct intr-o gradina interioara sau apartament.

Printre cele mai spectaculoase specii de Bonsai se numara copacii Banyan, care pot fi crescuti in apartament in prima etapa a vietii, dar care pot fi apoi replantati in exterior, deoarece ating dimensiuni impresionante.


2 Ficusul


Este una dintre cele mai populare plante de apartament , tocmai pentru ca se adapteaza perfect in aceste conditii si traiesc ani intregi, dezvoltandu-se foarte bine. Ficusul se gaseste in peste 800 de specii diferite, ca sa vorbim numai de arbustii de interior.

Unele specii de ficus de apartament au nevoie de lumina solara puternica si directa, altele de lumina moderata si chiar artificiala.

Daca iti place ficusul, ai de ales dintr-o varietate mare, insa gradinarii cu experienta recomanda sa luam pui de ficus dintr-o sursa particulara, de exemplu de la cineva cunoscut, deoarece exista sanse sa fie mai sanatosi si mai rezistenti.

Ficusul este genul de arbusti de interior care se potriveste si persoanelor ocupate, deoarece necesita udare o data la cateva zile.


3 Palmierul


Familia palmierului include o varietate larga de plante cu numeroase caracteristici. Unele chiar raman la stadiul de plante pentru ca nu depasesc 20 cm in inaltime. Alte specii de palmieri, insa, pot ajunge si la inaltimi de cativa metri.

Bambusul este tot o specie de palmier, ideal pentru gradinile de interior, el crescand maxim 2 m. Bambusul este destul de inalt pentru a fi numit arbore, dar nu destul de inalt pentru a nu fi considerat arbore de apartament.


4 Pinul


Nu te gandi automat la padurile montane, dense si bogate, de pini coniferi, pentru ca acestia nu sunt potriviti pentru apartament, decat cand sunt puieti. Aici vorbim de specia de pin de interior Norfolk, adica pinul pe care il cumparam si il impodobim de Craciun.

Aceasta specie de pin ajunge la inaltimea de 2 m, insa chiar si asta se poate controla, prin toaletarea lor de mai mullte ori pe an, ceea ce ii determina sa creasca si sa se dezvolte pe orizontala.

Daca aduci in apartament un astfel de pin, asigura-te ca lumina soarelui ajunge in fiecare parte a coroanei sale, pentru ca este un arbusti care se invarte dupa soare si risca sa se dezvolte mai putin in anumite portiuni daca nu-l intorci tu, sistematic. Cel mai bine ar fi sa-l pozitionezi acolo unde este scaldat de lumina solara din toate partile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului