Amenajarea gradinii

#scortisoara #sfaturi gradinarit #utilizare scortisoara gradina

3 utilizari inedite ale scortisoarei la care nici nu te-ai fi gandit

Praful de scortisoara nu este bun doar pentru a aroma prajiturile. Chiar daca de cele mai multe ori o asociezi unui "dulce", trebuie sa stii ca scortisoara iti va fi de mare ajutor si in gradina. Da, ai citit bine! Praful de scortisoara inlatura daunatorii sau sporii de mucegai. Iata 3 modalitati inedite de a-l folosi:

Scortisoara, un bun fertilizator

Daca vrei sa fii sigur ca floarea pe care tocmai ai plantat-o in gradina prinde radacini si creste frumos amesteca intr-un pahar cu apa o lingurita de praf de scortisoara si toarna la radacina. Va functiona precum un ingrasamant, iar planta ta se va dezvolta foarte bine.

Combate mucegaiul

Mucegaiul afecteaza adesea plantele din gradina, iar scortisoara te va ajuta sa rezolvi aceasta problema. Amesteca o lingura de scortisoara cu o jumatate de litru de apa calda si lasa peste noapte. Dimineata, umple o sticla cu atomizor si pulverizeaza pe plantele cu probleme.

Alunga daunatorii

Din Daca ai observat ca prin gradina au aparut mici musuroaie de furnici, presara din loc in loc praf de scortisoara. Nu le va omori, dar cu siguranta le va alunga. La fel poti sa faci cu nisiparul in care obsinuieste sa se joace cel mic. Daca ai observat ca s-au strans in el furnici, amesteca intr-o galetusa de nisip o lingura de scortisoara, apoi imprastie totul in locul de joaca. Furnicile vor disparea rapid.

Ai folosit cu siguranta batonasele de scortisoara pentru a parfuma interiorul unei camere. Tocmai mirosul sau puternic a fost cel care te-a determinat sa asezi bucatelele aromate de scoarta intr-un vas descoperit. Ei bine, pe langa parfumul ei placut, scortisoara te-a ajutat sa scapi de insectele care ti-au vizitat uneori locuinta. De ce? Pentru ca nici moliile si nici furnicile spre exemplu nu iubesc mirosul emanat de scortisoara.

Umple saculeti din bumbac cu praf de scortisoara si agata-i in sifonier de carligul unui umeras. Te vei bucura nespus cand vei deschide larg usile, iar mirosul imbietor te va invalui. In plus, nici nu va mai trebui sa iti faci griji ca iti vei gasi hainele din lana gaurite de molii.

 

Sursa foto: vanillareview.com

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului