Amenajarea gradinii

#intretinere gazon #gazon # gazon gradina #gazon perfect #intretinere gazon gradina

3 trucuri care te ajuta sa mentii gazonul perfect

Intretinerea unui gazon este destul de dificila, deoarece acesta necesita un proces continuu de ingrijire, pentru a fi sanatos si aspectuos. Cu putin efort insa, poti avea un gazon perfect, asa cum ai visat. Iata cateva trucuri care te pot ajuta in acest sens:

1. Controlul buruienilor

La un gazon este foarte important sa verifici, la intervale regulate, daca acesta este invadat de buruieni. Acestea trebuie eliminate rapid, iar in cazul in care a ramas o suprafata goala, presara cateva seminte si uda-le regulat pentru ca gazonul sa se refaca rapid. De asemenea, fi foarte atent la zonele de circulatie intensa, deoarece buruienile cresc in general in apropiere de caile de acces, drum sau alei.

In cazul in care gazonul tau este napadit de papadie, pulverizeaza pe el spray de otet in loc de erbicide.

2. Mentine Ph-ul solului

Ph-ul solului este crucial pentru un gazon sanatos. Pentru a fi sigur ca solul tau are un pH optim, fa teste frecvente. Un nivel ideal al pH-ului trebuie sa fie cuprins intre 6 si 7.

In cazul in care acesta este mai mic decat 7, inseamna ca solul este acid, iar daca trece de aceasta valoare este alcalin. Nivelurile foarte scazute de pH din sol fac ca plantele si gazonul sa nu primeasca nutrientii adecvati, precum azot, magneziu sau sulf, iar acest deficit duce la deteriorarea rapida a gazonului.

3. Tunderea gazonului

Un alt proces foarte important pentru mentinerea sanatatii gazonului este tunderea acestuia. Acest proces trebuie sa se faca regulat si la inaltimea corecta, care trebuie sa fie intre 6 cm si 9 cm.

Lasa gazonul sa creasca putin mai mult mai ales in timpul verii, deoarece acest lucru ajuta ta retinerea umezelii. Asteapta cel putin doua zile inainte de a tunde gazonul daca acesta a fost tratat cu ingrasamant.

Foloseste masina de tuns iarba in special seara, pentru ca iarba proaspata sa se poata bucura de primele raze ale soarelui dis-de-dimineata. Incearca sa nu cosesti gazonul dimineata devreme, deoarece roua este foarte benefica pentru el.

Sursa foto: doityourself.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului