Amenajarea gradinii

#galerie # tendinte 2021 #design gradina #amenajare gradina #versailles gradini

3 trenduri in amenajarea gradinii in 2021

Tot mai multe persoane isi indreapta atentia catre o casa cu o curte si/sau gradina in care sa se mute din orasele gri si prafuite. Cu atat mai mult in aceasta perioada in care au fost nevoiti sa nu iasa din locuinte, romanii au simtit tot mai mult nevoia de a se muta intr-un loc linistit, unde sa se poata bucura de natura. Iar multi chiar au facut asta.   

 

Tot mai multi isi indreapta in 2021 atentia catre gradinarit. Catre cresterea propriilor fructe si legume, care sa fie sanatoase, fara chimicale. Insa printre trendurile anului se regasesc si camerele de relaxare din gradina, dar si decorarea cu plante exotice.

Iata care sunt tendintele anului 2021 in materie de gradinarit si cum le poti adapta nevoilor tale. 

1. Gradina, propria alimentara

Unul dintre principalele motive pentru care tot mai multi tineri isi indreapta atentia catre o casa cu gradina este nevoia de a consuma alimente sanatoase. Gradina este doar o alimentara uriasa in care, fiecare persoana isi poate creste propriile fructe si legume. Astfel, stiu exact ce consuma si evita alimentele din comert pline de chimicale si pesticide.

Si gradinarii cu experienta s-au adaptat acestei nevoi a consumatorilor de a cauta hrana cat mai naturala. Multi dintre acestia s-au adaptat nevoilor si cresc legume cat mai naturale, fara ingrasaminte si pesticide. In plus, au inceput sa creasca si legume mai putin intalnite la noi, dar extrem de cautate, precum varza de bruxeles, zuchinni, broccoli, kale, etc.

2. Transformarea gradinii in spatiu de relaxare

Orice gradina trebuie sa aiba si un spatiu de relaxare. Iar acest trend va creste si mai mult in 2021, din cauza nevoii de a petrece tot mai mult timp in aer liber, aproape de casele noastre.

Amenajarea spatiului de relaxare este foarte importanta, pentru a atinge nevoile fiecarei persoane. Stilul de design este ales in functie de designul casei si de propriile gusturi, insa orice spatiu de relaxare din gradina trebuie sa aiba o canapea, fotolii si masuta de cafea, speciale pentru exterior. De asemenea, cei care vor sa ia masa in aer liber trebuie sa tina cont de amenajarea unui spatiu special pentru aceasta.

Sezlongul, un leagan si un foisor, sunt de asemenea, la mare cautare in ultima perioada, iar specialistii sustin ca vor fi in tendinte anul acesta.

3. Decorarea cu plante tropicale

Plantele tropicale dau un aer festiv oricarei gradini. Desi la noi plantele tropicale nu rezista in curte peste iarna, asta nu ii impiedica pe romani sa-si decoreze gradina cu ajutorul acestora. Spatiul de relaxare va deveni si mai placut daca adaugi cateva ghivece cu plante tropicale. In plus, acestea pot fi mutate in interior in timpul iernii, astfel incat sa reziste cu usurinta pana la anul urmator, cand pot fi scoase din nou in exterior.

Surse foto: piqsels.com, bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare