Amenajarea gradinii

#terasa #plante de gradina #sezonul rece #plante ghivece

3 plante superbe care iti anima gradina chiar si in sezonul rece

Sa ai o gradina plina de culoare si prospetime chiar si in sezonul rece este destul de dificil. Exista insa cateva soiuri de plante superbe, pe care le poti planta in ghivece mari si care iti pot infrumuseta gradina chiar si cand temperaturile de afara scad vertiginos. Iata cateva dintre plantele pe care le poti tine in sezonul rece pe terasa sau pe prispa casei, pentru a da o pata de culoare curtii tale.


1. Coral Bells

De obicei, principalele plante care se gasesc in gradini odata cu debutul sezonului rece sunt cele in culori calde, bogate si care au capacitatea de a tolera bine noptile destul de racoroase. Crizantemele si panselutele sunt chintesenta gradinilor toamna, insa exista si alte plante care nu prezinta flori, ci un frunzis concentrat, frumos colorat, care iti pot pune in valoare gradina chiar si in sezonul rece. Printre acestea se numara si Coral Bells, sau Heuchera, originare din America de Nord.

Coral Bells vin intr-o gama larga cromatica si, ca plante perene, pot tolera chiar si temperaturi cu mult sub punctul de inghet. Au nevoie de umiditate medie, un sol bine drenat si cresc foarte bine si la umbra. La maturitate, ele pot ajunge la inaltimi de 1-2 metri si o latime de 1 sau 1,5 metri.

Printre soiurile de Huechera deosebit de potrivite pentru toamna se numara Waves Amber, care are o nuanta de chihlimbar izbitoare, cu frunze portocalii, culoarea ciocolatei si volane, cu profunde nuante de visiniu sau purpuriu. Heuchera se asorteaza perfect cu plante texturate fin, cum ar fi Solidago sau frunzele de asparagus.




2. Varza Kale

Varza ornamentala Kale este o alta planta pentru gradina, pe care o poti planta spre sfarsitul verii pentru a dura toata toamna si chiar printre ingheturi. Pe langa faptul ca iti poate decora superb gradina, ea este si comestibila (n.r.- frunzele). Variaza de la nuante de salvie verde la accente de mov si alb pune in valoare centrul aranjamentelor florale.

Creste in orice sezon al anului, are nevoie de umiditate medie, sol bine drenat si multa lumina. Poate ajunge la o inaltime de 1 metru si 1,5 metri latime.




3. Iarba-fantana Purple

Poti da viata gradinii tale in anotimpul rece si cu Iarba-fantana Purple. Aceasta are frunze in nuante de violet inchis si sunt foarte pufoase. Forma sa generala seamana cu o fantana, de aici si numele. Are nevoie de un sol bine drenat si ajunge la inaltimi de 3-5 metri si la latimi de 2-4 metri.





Sursa foto: floresdelsol.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului