Amenajarea gradinii

#investitii gradina # curtea casei #gradina

3 motive pentru care merita sa investesti mai multi bani in curtea casei tale

Dincolo de oboseala acumulata pe parcursul mutarii, trecerea de la apartament la casa aduce, pentru majoritatea dintre noi, o senzatie de libertate. Indiferent cat de spatios si modern ar fi un apartament, acesta nu poate oferi proprietarilor linistea si relaxarea pe care le poate aduce o casa pe pamant, cu un spatiu generos in curte.

Chiar daca multi dintre noi am fost tentati sa ne intrebam daca am facut alegerea corecta atunci cand am cumparat un apartament semicentral cu un confort sporit, dupa anii petrecuti in pandemie nu prea mai exista dubii. In plus, costurile ridicate ale intretinerii unui apartament, chiar si de mici dimensiuni, fac ca spatiul redus al unei locuinte sa nu mai fie un criteriu de a alege traiul intr-un apartament central sau aproape de centru.

Asa se explica numarul mare al caselor vandute si construite chiar si in afara marilor orase, deoarece tot mai multe cupluri au ales sa isi vanda apartamentele si sa isi cumpere case in zonele limitrofe. Nevoia de spatiu interior si exterior si-a spus cel mai bine cuvantul in anii in care, din cauza restrictiilor impuse de autoritati, am fost nevoiti sa petrecem mai mult timp in casa.

Pe langa spatiul interior suplimentar de care se bucura cei ce locuiesc la casa, cel mai mult timp petrecut impreuna este, de fapt, in curtea interioara. Este motivul pentru care oamenii aleg sa aloce sume importante de bani in amenajarea curtii si, mai ales, a terasei. Aceasta a devenit zona preferata a intregii familii, mai ales ca acum terasele se pot inchide in perioada anotimpului rece si, astfel, se creaza un spatiu semiexterior perfect.

Daca faci parte din cei care se vor muta la casa in viitorul apropiat, poti intra pe soline.ro pentru a-ti alege mobilierul si accesoriile potrivite pentru terasa. Iata care sunt cele mai importante motive pentru care merita sa investesti in amenajarea curtii:

1. Gatesti in aer liber

Este foarte important sa ai un spatiu in care poti evada si sa il folosesti in mai multe scopuri. In functie de dimensiunea curtii, aici se poate instala o bucatarie in aer liber sau un foisor. Acestea sunt perfecte ori de cate ori tu si familia ta aveti pofta de un gratar sau vreti sa pregatiti conservele pentru iarna. Astfel, bucataria interioara va fi intacta si curatenia in casa va fi pastrata mult mai mult timp.

2. Petreci timp in aer liber

Terasa este zona perfecta pentru a petrece timp placut cu cei dragi sau singur. In weekend sau seara, o terasa cu un mobilier ales pe gustul tau va fi locul ideal pentru a sta la povesti cu familia sau prietenii, a lua masa impreuna cu ei, a lua parte la jocuri de societate sau pur si simplu a savura un pahar de vin si o carte buna, in linistea serii. Cand vremea este placuta terasa poate fi descoperita, iar cand este frig sau sunt precipitatii, aceasta poate fi inchisa si incalzita.

3. Propria gradina botanica

Cu totii  iubim florile si vegetatia, dar este dificil sa ne bucuram de ele atunci cand locuim la bloc. Atunci cand dispui de o curte proprie, instalarea unui gazon natural si a catorva flori si plante poate transforma un petic de pamant intr-o oaza de relaxare. Fie alegi sadirea unor copaci fructiferi, fie a catorva braduti, impreuna cu o tufa de trandafiri, gradinaritul se va transforma intr-o activitate relaxanta la final de saptamana.

Deoarece mutarea la casa noua implica suficiente costuri, majoritatea oamenilor aleg sa isi amenajeze curtea ulterior. Astfel, acesta va fi un proiect in care se va implica intreaga familie, iar rezultatul va fi minunat pentru toata lumea. Petrecerea momentelor placute cu cei dragi, in interiorul casei sau in curte ori pe terasa, este unul din cele mai iubite motive pentru care oamenii aleg sa renunte la traiul in apartament.

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului